Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ МОВИНЕ ~

Страна 57

еЛМЖБЕНИ ОГЛА

г л а с

о г

А С

Продужење рока за израду идејних скица за Набавка 900 комада струјомера трофазног

терасу на Теразијама У вези огл.аса ове Општине од 10 септембра 1929 године АБр. 19532 који се односи ;на израду идејних скица за тер>асу иа Теразијама, оеим се објављује свима заинтересованим лидима да је рок предаје израђених радова за исти конкурс продужен до 1. априла 1930. године закључно-, према постојећим условима. Осим тога у истом условима мења се тачка 4. на страни 3., те се под в) и г) тражи размера 1: 200 за назначене плаигове. Из Суда Општине Града Београда на дан 13. децембра 1929. године АБр. 26999. о г л а о Офертална лицнтација за израду приватних веза доње зоне Дунавског слива На основу решења Оуда ТДБр. 14235 од 19 новембра 1929. год. ;на дан 13 јануара 1930 год. одржаће се у Канализационом Одељењу Оиштине Београдске — Југовића ул. бр. 1. II офертална лицитација за израду приватаих веза зоне Дунавског слива X деонице (Дорћол). Кауција о;д 75.000— динара полаже се на Гланној Благајни Суда Општине Београдске према пропиеима услова за лицитацију све до у очи дана лицитације. Реверс о положеној кауцији сваки ће лицитант ноказати ири отварању оферата. Формулар понуде за ову лицитацију добија се у Канализзцио^ном Одељењу по цени од 50 динара. Планови за преглед интересоваиим стоје на раоположењу сваког радног дана у канцеларији Одељења за Канализацију. Отварање понуда 'извршиће се на дан Л1ицитације у 11 часава. Из канцеларије канализационог одељења — службено.

типа. Дирекција Трамваја и Осветлења рааписује прву оферталну лицитацигју за набавку 900 камада ^атрујомера трофазног типа, на даи 11. јануара 1930-'године. у 11 часова пре нодне, у Дирекцији. Пре лицитације, а најдаље да 10 часова ;пре подне, лицитанти су дужни да ноложе на Благајници Д. Т. и О. кауцију од 5% а страни поданици 10% од целокупне понуђене суме у готовом новцу,' гарантном нисму какве веће банке, ко|је мора бити регистровано у Министарству Финаноија или држашим папирима од вредности. Општи и темнички услони могу се добити свакојг радног дана од 8—12 и 3—6 часова у Економату Дирекције Трамеаја и Осветлења. Из Економата Дирекције Трамваја и Оеветлења у Бесграду ДБр. 21491 од 12. децембра 1929. године-

0 Г II А С Наплата такса на фирме У последње време почели су се проносити гласови; да је такса, која се наплаћује за истицање и држање фирми, по ТБр. 404 таксене тарифе Закона о памсама укинута од стране 'Миниетарства Финанснја и услед тога, кад до;ђу и1нкаса,нти Београдске Онштине, тамсени обвезници изјављују да исту неће да уплаћују, пошто је укинута, а сем ггога се обраћају и телефонским нутем шефу ТаксеноПривредног Оделења за обавештење новодом тога, и тиме се ствара излишно објашњење на уштр;б канцеларијских послова,. Пошто нанред поменута иакса није укинута од стране Миниатарства Финаноија као ни о^стале таксе, то се препоручује сЕИма таксемим обиезницима, да па захтев инкасаната ТаксенонПјривредоојН Оделења Београдске Општине измире како тамсу за фирме тако и остале таксе и дуговану и за текућу 1929. годину, јер ће се у противном извршити наплата егзекутивним путем, сходно чл. 32 Закона о Таксама.

Власник:Општина Београдска. — Уредник: Слободан Видаковић, референтза штампу Опшгине Града Београдз, Немањина 23