Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 499

Службене обј У Општини нема више иразних места Извештавају се заинтересовани да у Општини града Београда нема празних места и да се због тога не могу вршити постављења ни чиновника, ни служитеља, нити физичких радника. Из Суда Општине града Београда, на дан 26 октобра 1933 године у Београду.

Војни отсек пресељен у ул. Краљице Марије Војни отсек Опшгине града Београда преселио се из досадашњих канцеларија у ул. Краља Александра 69, у нову зграду у улици Краљице Марије 64.

Пажња претплатницима' осветљења Обавештавају се претплатници Дирекције трамваја и осветљења да у Београду још постоје две врсте напона за осветљење т. ј. нови напон —• 220 волти и стари напон — 120 волти. Приликом сеобе сви они који прелазе из краја у коме је стари напон'120 волти у крај у коме је нови напон 220 волти треба да се обрате Дирекцији трамваја осветљења Скендер Бегова улица број 47 — са последњим рачуном из старог стана и пријавом за нови стан, те да подигну сијалице од 220 волти, и у исто време врате старе сијалице од 120 волти, плаћајући за нове сијалице 50% од стварне цене коштања. Обратно —■' они који се селе из Краја са новим напоном —- 220 волти у кра.ј са старим напоном —• 120 волти а заменили су већ сијалице у Дирекцији трамва.ја и осветљења треба да дођу такође у ову Дирекцију и да собом понесу пријаву за нови стан, рачун из старог стана и потвуду коју им је орган ове Дирекције потписао, кад је узимао старе сијалице од 120 волти приликом замене, да би добили на реверс раније одузете сијалице с тим да кад и у том стану добију нов напон, старе сијалице опет ћрате.

аве и огласи: Ко у оваквом случају има сем сијалица и пеглу — решо — радио и телефон треба да се обрати Одељењу за издавање сијалица. Из Дирекцнје трамваја и осветљења Општине града Београда Д.Бр. 39623 од 21 октобра 1933 године. 1—1

Прва офертална лицитација за набавку водоводних цеви, делова и арматуре Техничка дирекција Општине града Београда одржаће на дан 6 новембра 1933 год. V 11 часова пре подне, у канцеларији Управе водовода, Југовићева улица бр. 1, I спрат, прву оферталну лицитацију за набавку ливених и гвоздених поцинкованих водоводних цеви, фасованих делова и арматуре на отплату. Услови за ову лицитацију могу се видети у Грађевинском одељку Управе водовода сваког радног дана од 8 до 14 часова, а могу се купити по цени од 100.— дин. за комплет. Кауција у износу означеном у условима, полаже се на каси Депозитне благајне Општине београдске најдаље до 10 часова пре подне на дан лицитације. Понуђачи имају поднети на увиђај комисији за отварање понуда сва документа прописана Законом о радњама. Из Суда Општине београдске, Т.Д.Бр. 30686133.

Прва офертална лицитација за израду бетонског канала у ул. Дим. Туцовића На основу решења Суда Т.Д.Бр. 32922 од 18 октобра 1933 год., расписује се прва офертална лицитација на дан 4 новембра 1933 г., а за израду на почек једног дела XIV деонице канализације— бетонски канал у улици Димитрија Туцовића. Услови за давање у израду овога посла, образац за понуду као и специјалне и техничке услове заинтересовани ће добити у Отсеку за канализацију по цени од 50 динара.