Opštinske novine

Стр. 258

ОПШТИНСКЕНОВИНЕ

Божидар, архитекта из Београда; Живковић Живко, месар из Београда; Живковић Јоца, економ и бив. претседник Општине јајиначке; Живковић Миливоје, чиновник Народне банке; Живојиновић Танасије, економ из Ресника и бив. претседник Општине ресничке; Зриић Ђорђе, стаклар из Земуна; Јовановић Драгослав, судија из Београда; Јоргаћевић Димитрије, економ из Малог Мокрог Луга и бив. претседник Општине мало-мокролушке; Кара -Радовановић Павле, новинар из Београда; Кнежевић Васа, индустријалац из Београда; Коен Менахем, трговац из Београда; Костантиновић Живко, инспектор Мин. еоц. политике у пензији из Београда; Крезић Коста, економ из Кнежевца и бив. претседник Општине кнежевачке; Лазић Сретен, економ из Миријева и бив. претседник Општине миријевске; Лудошан Жива, економ из Борче и бив. претседник Општине борчанске; Марковић С. Милорад, земљорадник из Земуна; Матић Живко, трговац из Београда; Маторчевић Живко, трговац из Београда; Милошевић Драгољуб, абаџија из Београда; Др. Милутовац Војислав, лекар из Београда; Митровић Момир, трговац из Београда; Мозер Бруио, винарски трговац из Земуна; Николић Михаило, кафеџија из Београда; Николић Ђ. Никола, трговац из Београда; Огњановић Спасоје, економ из Жаркова и бив. претседник Општине жарковачке; Павићевић Јован, трговац из Београда; Панић Живан, економ

из Железника и бив. претседник Општине железничке; Петровић Јован, инжењер и индустријалац из Земуна; Петровић Б. Коста, економ из Земуна; Др. Попс Фридрих, адвокат из Београда; Пупић Ђорђе, адвокат из Београда; Савковић Илија, адвокат из Београда; Сасо Сима, пензионер из Београда; Симић Воја, штампар из Београда; Смиљковић Михаило, кафеџија из Вишњице и бив. претседник Општине вишњичке; Сокић Милић, инжењер из Београда; Солдатовић Јеша, трговац из Београда; Спишић Лав, пензионер из Земуна; Сретеновић Јоца, пензионер из Београда; Старчевић Бранко, трговац из Београда; Стефановић Михаило, адвокат из Београда; Стојадиновић Драгослав, адвокат из Београда; Др. Стојаковић Сава, јавни бележник из Земуна; Стојановић Радомир, економ из Кумодража и бив. претседник Општине кумодрашке; Терзић Петар, трговац из Београда; Тодоровић Н. Коста, професор Университета из Београда; Ћирковић Бранислав, апотекар из Београда; Фирт Алберт, електричар из Београда; Хаџи-Ристић Александар, адвокат из Бе^града; Др. Шаховић Ксенофон, професор Университета из Београда, и Шуменковић Никола, кафеџија из Београда. 27 јула 1934 године Београд. Министар унутрашњих послова, ЖИВ. А. ЛАЗИЋ, с. р.

Наредба г. Претседника: Наредба о примењивању Упуства за извршење буџета и располагање кредита

Приметио сам да се поједине дирекције не придржавају Упуства које је за извршење буџета и располагање кредита Суд на дан 10 октобра 1933 године под О.Ф.Бр. 52360 прописао. Одредбе и правила овога Упуства имају у главноме за циљ да се буџет расхода извршује у границама утврћених и одобрених намена и остварених прихода. Према томе, Упуством се строго налаже, да се буџетом предвиђене намене морају респектовати, а у исто време да се без претходно требованог кредита и изнад висине резервисаних кредита не сме предузимати никаква радња којом се Општини ставља на терет једна обавеза личног или материјалног карактера. Не желећи да Суд буде доведен до тога да пре-. ма директорима, њиховим заступницима, шефовима и осталим извршиоцима буџета мора предузимати казнене мере, сматрам за потребно а и за општинске ингересе целисходно да све одговорне онштинске чиновничке органе упозорим на Упуство О.Ф.Бр. 52360/33 и да им и овим путем ставим до знања да се морају најстрожије и најприљежније придржавати правила и одредаба које су овим Упуством прописане. С тога а на основу чл. 103 Закона о општинама НАРЕЂУЈЕМ: Да се сви директори и остали општински чиновници, који се у извршењу буџета и требовању кредита појављују у улози наредбодавца првога степена, дакле као предлагачи и извршиоци, строго и до'следно држе прописа Упуства О.Ф.Бр. 52360/33, у противном бићу приморан да лично и са Судом применим за сваки прекршај Упуства, без обзира ко је овај прекршај извршио, најстрожије дисциплинске и материјалне казне, онако како је то поступком Упуства наређено и одређено. Ради знања и управљања, Привредно-финансиска дирекција, чијем је Отсеку за израду и извршење буџета стављено у дужност да се стара о извршењу Упуства О.Ф.Бр. 52360/33 расписаће ову моју Наредбу и водити рачуна да се они којих се ова Наредба тиче по њој строго управљају. Дано у кабинету Претседника Општине града Београда на дан 25 јула 1934 год., под О.Ф.Бр. 40161. Претседник Општине београдске, М. ПЕТРОВИЋ, с. р.