Opštinske novine

Стр. 268

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Службене објаве и огласи

Измена регулације трга „Славије" Сходно §§ 8 и 12 Грађевинског закона, Градско поглаварство изложиће, 15 дана после изласка овог огласа у благајничком холу партера зграде градског поглаварства, Узун Миркове ул. бр. 1, измену регулације трга „Славије" по плаво уцртаним линијама у плану. Планови ће бити изложени увиду месец дана. Заинтересовани имају поднети примедбе најдаље у року од 15 дана по истеку јавног увида иначе се оне неће узимати у обзир. Одлучено у Градском поглаварству на дан 29-1У-1936 год. ТДБр. 6770/36. Примедбе ће примати Техничка дирекција, Одељак за регулациони план, зграда Техничке дирекције Градског поглаварства, Књ. Љубице ул. бр. 21. Пажња грађанству Извештава се грађанство да ће Градско Поглаварство, у интересу што правилнијег изношења домаћег сметлишта, преко свога одељка за чистоћу града вршити изношење домаћег сметлишта почев од 7-У-о. г. у времену од 5 до 19 часова сваког радног дана. те се моли грађанство да ово прими знању, како би рад на изношењу домаћег сметлишта могао бити у одређеном времену вршен несметано и без задржавања. Исто тако понова се позива грађанство да за изношење сметлишта мора имати довољан број канти и да исте држи у двориштима на подесним и лако приетупачним местима у противном изношење сметлишта неће се вршити докле год исто не буде у Ј1рописаним кантама скупљено. Из дирекције за соц. и здрав. страње Градског поглаварства града Београда СЗБр. 10360 у Београду.

Измена регулације Господин Министар грађевина својим решењем број 37653/35 од 27. Марта 1936 г., а у споразуму са Господином Мннистром унутрушњих послова одобрио је у свему предложену измену регулације између Кеја 5 Новембра, улице Карађорђеве и Стевана Марковића и пута, који спаја Кеј 5 иовембра са улицом Карађорђевом код јавних складишта и то по пројекту Градског одељка у Земуну, који је усвојен одлуком Градског већа од Новембра 1934 г. О.Бр. 32465. На основу § 11 и 12 грађевинског закона излаже се одобрени план измене регулације стално сваком на увиђај за време званичних часова у Градском грађевинском отсеку у ЗеПоглаварство Града Београда Градски ()дељак у Земуну, З.О.Бр. 5953/1542 1р. о. 1936. Измена регулације Сходно §§ 8 и 12 Грађевинског закона г Градско поглаварство изложиће, 15 дана пос.ле изласка овог огласа у благајничком холу партера зграде Градског поглаварства, Узун Миркова ул. бр. 1, измену регулације једног дела Дунавске ул., новопројектоване улице бр. 98 и раскршћа Дунавске и Француске улице, по плаво уцртаним линијама у плану. Планови ће бити изложени увиду месец дана. Заинтересовани имају поднети примедбе најдаље у року од 15 дана по истеку јавног увида иначе се оне неће узимати у обзир. Одлучено V Градском поглаварству на дан 31-Ш- ТДБр. 10883/36. Примедбе ће примати Техничка Дирекција, Одељак за регулациони план, зграде Техничке дирекције Градског поглаварства, Књ„ Љубице ул. бр. 21.

Власник: Градско поглаварство града Београда. — Уредник: Слободан Ж. Видаковић, шеф одељка за штампу ГПГБ, Књегиње Љубице 1/11 — Штампарија Драг. Грегорића, Страхињића Бана 75. — Београд.