Opštinske novine

Стр. 774

БЕОГРАДСКЕ НОВИНЕ

јући им комадиће ђеврека у уста, које су медведи хитро и вешто хватали. Такође су Краљевићи са интересовањем посматрали видру, Цицу, која се муњевитом брзииом гњурала по базену хватајући једну убачену рибу. Кад су се Високи гости враћали уз бедем, ученице једне гимназије, које су такође дошле да разгледају врт, бурно су поздравиле Њ. В. Краљицу и Краљевиће. Пошто су разгледали кавезе са орловима, Високи гости упутили су се кавезима у којима су се сунчали на трави мали лавићи. Чим су их угледали Краљевићи су се сагли и сваки је од њих узео по једног лавића у наручје. Тепали су им и миловали их, Њ. В. Краљица објаснила је Краљевићима где живе лавови и шта они у прашумама раде. Затим се Њ. В. Краљица обратила претседнику г. Влади Илићу са питањем: — Колико недеља имају мали лавићи?

су у уста једну велику јабуку. Мали мечићи, Марко и Мишко, којима су Краљевићи давали шећер умиљавали су се око Краљевића.

№. В. Краљина Марија објашњава Њ. В. Краљевићима Томисдаву и Андреју, Љивот јкенгура. Десно претседник Београдске општине г. Вдада Идић, лево в. д. директора београдског Зоодошког врта инЉ. г. А. Крстић.

— Шест недеља, Ваше Величанство! одговорио је претседник г. Илић. Кад су стигли до кавеза са медведима, Краљевић Томислав убацио је медведу Мак-

Њ. В. Краљевићи Томисдав и Андреј хране шећером мечиће. Десно Њ. В. Краљица Марија, дево претседник Београдске општине г. Влада Илић. Пошто су разгледали још одељења са камилама, лисицама, кунама и кавезе са птицама, Високи гости су напустили Золошки врт веома задовољни оним што су у врту видели. На одласку Њ. В. Краљица Марија обратила се претседнику г. Влади Илићу са речима: — Ово је изврстан врт. Све сте врло лепо уредили. И пружајући руку претседнику г. Илићу Њ. В. Краљица Марија је додала: — Збогом и хвала вам много! Поздравивши се и са в. д. директора Зоолошког врта, инж. г. Крстићем, Њ. В. Краљица и млади Краљевићи сели су у ауто и одвезли се у Двор, праћени одушевљеним и спонтаним узвицима грађана који су се ту задесили: — Живела Краљица Марија! Живели Краљевићи Томислав и Андреј! Овом Високом посетом београдском Зоолошком врту учињено "је једно велико признање .