Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 363

вац, истичући потребу смањења подвозних трошкова за долазак у центар града, пошто то становннштво сачињавају већином чиновници, радници и сиромашна класа. Г. Профировић |е навео да делазак ма са кога краја периферије у центар кошта 2,50 дин. а становнике Вождовца и предграђа Краљице Марије долазак у центар града стаје 3,50 дин. Трарвај до Славије кошта 1,50 дин. а од Славије до центра 2,— дин. и то рачунајући II класу. Затим је говорио о саобраћају за Дедиње и кроз улицу Леди Каудри. Претседник Г. Влада Илић одговорио је г. Профировићу, да се очекује испорука 20 аутобуса. Када се ови аутобуси буду расподелили онда ће многи крајеви имати бољи саобраћај. Неће се стати са ојзом набавком, ОВЕР Градски већници: Милчвоје Благојевић, с. р. Милан Костић, с. р.

већ ће се приступити новим набавкама аутобуса све дотле, док се аутобуским саобраћајем не снабду сви крајеви Београда, Што се тиче саобраћаја кроз улццу Леди Каудри и улицу Престолонаследника Петра Г. Претседник је рекао да се ове улице знатно проширују, калдрмишу модерном калдрмом и нарочито оспособљавају за аутобуски саобраћај. На крају је г. Мориц Демајо потсетио Градско веће, да се јуче приликом просдаве француско гнародног празника 14 јула на изузетан начин манифестовало пријатељство нашег народа, према Француској и замолио Градско веће, да се придружи тим манифестацијама кличући „Живела Француска". За овим је закључена седница у 19,25 часова. ВАЈУ: Претседник Градске општине, Влада Илић, с. р.

Службене објаве и огласи

Оглас прве оферталне лицитације за набавку покретних машина за одржавање асфалтне калдрме и модерних макадама у улицама Београдске општике На основу одлуке г. Претседника Општине гр. Београда ТДБр. 17224 од 6-УН-38 год. Техничка дирекција Гр. Поглаварства одржаће на дан б-УШ-Зб год., у 11 час. пре подне, у канцеларији исте Дирекције (Југовићева ул. бр. 1), I. оферталну лицитацију за набавку покретних маиЈина за одржавање асфалтне калдрме и модерних макадама. Кауција за домаће лицитанте у висини 5°/о а за страна предузећа у висини 10% од вредности понуђених објеката, примаће Депозитна благајна Гр. Поглаварства Београд (Узун Миркова бр. 1) све до 10 час. пре подне 6-УШ-1938 године. Поред реверса о положеној кауцији, лицитанти наши држављани дужни су поднети лицитационој комисији прописна уверења, да су своје радње пријавили Пореској власти и да су платили порез за текуће тромесечје. Услови за ову лицитацију могу се видети сваког радног дана, за време канцеларијских часова у Одељењу за одржавање калдрме Техничке дирекције (Југовићева ул. бр. 1/11), а гдз се исти услови могу набавити по цени од 50.дин. по комаду. Из канцеларије Одељка за одржавање калдрме ТДБр. 77224/38 год. 1—-3 Прва офертална лицитација за израду коловоза и тротоара у улици Принца Павла На основу одлуке Г. Претседника Општине града Београда ТДБр. 32904 од 13 јула 1938 год. Техничка дирекција Градског погла-

варства одржаће на дан 29 јула 1938 год. I оферталну лицитацију у скраћеном року од 15 дана за израду коловоза од спрамексираног макадама и бетонских тротоара у ул. Принца Павла на делу од ул. Алексе Бачванског до Лисичијег потока. Предрачунска сума износи 523.164,— динара. Лицитација одржаће се поменутог дана у 11 часова у канцеларији Инжињерског отсека Техничке дирекције (Књегиње Љубице ул. бр. 21 /II). Кауција у износу од 27.000,— динара за домаће и 54.000,— динара за стране предузимаче полаже се на дан лицитације најдаље до 10 часова код Главне благајне Градског поглаварства (Узун Миркова бр. 1). Лицитанти биће дужни, да поред реверса о положеној кауцији поднесу лицитационој комисији и сва остала документа, која су законом прописана за учествовање на јавним лицитацијама код државних грађевинских власти. Сва потребна обавештења могу се добити као и услови за ову лицитацију видети сваког радног дана од 8—14 часова у Инжињерском отсеку Техничке дирекције соба бр. 5. Из канцеларије Техничке дирекције Градског поглаварства Београда ТДБр. 32904/38 године. Измена регулације Св Саве улице у Земуну Огласом 3. О. Бр. 17604 гр. о. бр. 5244 од 14 децембра 1937 објављена је измена регулације улица Св. Савске у Земуну по пројекту Градског архитектонског отсека. Ову је измену одобрило Градско веће на седници од 13 маја Д938 под О. бр. 11328.