Opštinske novine

Друштве^? хроника

СЛАВЕ БЕОГРАДСКИХ ДР\ШТАВА

СЛАВА АКАДЕМСКОГ ПЕВАЧКОГ ДРУШТВА „ОБИЛИЋ" Слава академског певачког друштва „Обилић" зна чи сваке године један пријатан догађај у нашем националном и уметничком животу. То је друштво постало омиљено и популарно и у најширим народним слојевима, далеко ван омладинских кругова, због својих високих уметничких квалитета и високог значаја за натпу националну пропаганду.

године на певачком студентском фестивалу у Минхену, на коме су узели учешћа сви студентски хорови. Ове године бранити ту титулу на утакмици свих студентских хорова у Копенхагену. Недавно је извршио врло успелу турнеју по Француској. За ову годину је позван да го-стује у Северној и Јужној Америци, баш у доба када се приређује велика међународна изложба у Њујорку, и изгледа да ће тај позив прихватити.

Претседник Београдске општине г. Влада Илић као домаћин славе припаљује свећу на слави Академског певачког друштва „Обилић"

„Обилић" се одавно уздигао у ред наших најбољих певачких друштава и показује сваке године све већи напредак. Постигао је ванредне резултате и у иностранству. Пронео је нашу лепу и топлу песму кроз више културних земаља и свуда је пожњео одушевљене аплаузе. Освојио је титулу првака света прошле

Зато је сасвим природно што се и озогодишња слава „Обилића" — дан св. Архангела Михаила, 21 новембра — претворила у општу нашу националну и културну манифестацију, која је повезала наше студенте певаче не само са љубитељима песме ван Универзитета него и са неколико прошлих генерација које су