Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 97

став 1 и чл. 27, 32 и 33 Правилника. Све иступе по овим односима кажњава Претседник Градске опшдине по односним постојећим прописима. Претседник Градске општине има права предузимања административних мера, као и изрицање казни по другим законским прописима, за чију је примену надлежан, према онима који не извршују прописе у овом Правилнику или ремете ред и мир на пијацама. У колико иије другим законским прописима одређена казна Претседник Градске општине за иступе и повреде овог Правилника може одговорно лице казнити до 500.— динара и одузимањем локала, односно тезги или места на овдашњим пијацама.

Ако сопственик ма коју доспелу рату на време не плати, Општина може тражити наплату целог заосталог задужења. Сопственик имања може цело задужење платити и одједном, у том случају не плаћа никакву камату ако цело задужење исплати пре истека рока за прву рату. Приход од камате књижиће се заједно са тротоарском таском у корист истог прихода као и тротоарска такса. Ове се рате могу исплаћивати и сукцесивно у месечним отплатама, али тако да до краја сваког напред одређеног рока буду увек исплаћене дотичне рате." Чл. 13.

На предлог Претседника II Бр. 1827 Градско веће је Одлучило: Да се изврше измене у члановима 3, 4 и 13 Правилника за наплату тротоарских такса, ноји измењени у садржини има да гласе: Чл. 3. „У тротоарску таксу, која оптерећује имање чим је пред његовим фронтом израђен сталан тротоар и коју плаћају сопственици имања, улазе ефективни издаци за следећи рад и материјал, и то: а) Ко-нструкција тротоара и баштице као и потпорни зидови за осигурање тротоара, рад и материјал; б) Коловозни ивичњаци, рад и материјал; в) Баштенски ивичњаци, рад и материјал; г) Пешачки прилаз пред имањем, рад и материјал; д) Колски прилази пред имањем, рад и материјал." Чл. 4. „Тако срачунату цену коштања (таксу) сопственици су дужни да плате Општини од дана саопштења задужења, од када им тече обавеза плаћања, у четири једнаке рате у току две године, и то, прву рату у року од шест месеци од дана саопштења задужења (чл. 6), другу рату у року од дванаест месеци од дана саопштења задужења, трећу рату у року од оеамнаест месеци од дана саопштења, а четврту у року од двадесет и четири месеца од дана саопштења. На доспеле рате сопственици плаћају 6% годишње камате од рока доспелости рате до наплате.

„У случају прелаза имања у нову сопственост пре потпуне исплате тротоарске таксе, прелази на новог сопственика сва неисплаћена тротоарска такса без обзира како стари и нови сопственик по овој такси уговоре." Да се ова одлука достави на сагласност Господину Миннстру у смислу чл. 364 Финансијског закона за 1928/29 годину.

На предлог Претседника II Бр. 1495 Градско веће је Одлучило: Да се у чл. 3 Правилника трамвајских карата број од 200 комада карата које не подлежу плаћању повиси на 210 за текућу годину. Овај члан Правилника укида се од 1 јануара 1941 године.

На предлог Претседника II Бр. 1973 Градско веће је Одлучило: Да се за клање ситне и крупне стоке у атару Општине града Београда наплаћује следећа такса: 1) Говеда од 1 кгр. меса . Дин. 0,60 2) Свиње од 1 кгр. меса . . „ 0,70 3) Телад у кожи до 80 кгр. од 1 кгр. меса . . . „ 1.4) Овце и козе од 1 кгр. . „ 0,70 5) Јагањци и јарићи у времену од 1 децембра до 31 марта од 1 кгр. меса . „ 1,50 6) Јагањци и јарићи у времену од 1 априла до 30 новембра од 1 кгр. меса . „ 0,70 7) Прасад до 20 кгр. од 1 кгр. меса „ 1.—