Policija

БА

Баш у завршетку овога извештаја послат ми је извештај да је са Бећиром био и Џем-Гура из Шурлане, који је рањен, али онако врућ умакао и у шуму се сакрио. Наредио сам. енергичну потеру за њиме па ћу Начелство накнадно о резултату известити. | Са председником су били ови служитељи: Садик Рашитовић, Стојан Ракић и Зафир Тодоровић. |

У изгледу су и друга хватања качака јер их овај Председник енергично гони, а исами качаци су се поколебали овим

" случајем са качаком Бећиром, јер је он стари качак још из доба првог нашег ослобођења. Он је био најсгарији наш качак а и вођа њихов. Том приликом испалио је 140 метака на Председника и служитеље, а она двојица тј. Џем-Гура и друг му испалили су на више места где су заустављани око 500 меткова. Са стране Председникове и служитеља испаљено је око 900 метака.

Из свега овога види се, да је борба била очајна и да се · Председник био жртвовао пошто — пото, да се ови опасни качаци савладају у чему је и успео благодарећи свом јунаштву и пожртвовању својих другова.

Овај енергичан поступак председника Милана Дикића је за сваку похвалу па га стога препоручујем, да га Начелство путем штампе за рад похвали, како би овај добио већу вољу за овакав рад — а овај његов поступак пострекао друге на "овакве јуначке подвиге, који заслужују пуну хвалуи благодарност од стране грађанства за које су качаци страх и трепет. Сигуран сам, да ће и надаље овај Председник и добар србин и јунак настати да трага за качацима јер у његовој општини има их од најопаснијих. ;

Обећао је да ће жива или мртва пронаћи Муртеза Сулемановића, Весеља Бећировића из Беогунца и Мустафу Ромадановића из Ђерекаре, за кога се верује, да је са Бећиром. у овој борби био.

Хиљадили се овакви органи јавне и имовне безбедности.

Заступа начелника среза гиљанског, писар Ђ. В. Антонијевић с. р.