Policija

И

тем могу преносити и у рукспису предати сензалима оригиналзе наредбе за путовање да не би било превара.

потера на скитнице помоћу полицијских паса у Берлину. У месецу септембру извршена је једна велика потера на скитвице у. Берлину због појављене јече несигурности. у његовим предграђима.

У потери су узели учешћа 100 полицајаца одељења безбедности, 42 чиновника кривичне полиције и 26 чиновника са својим полицијским псима. Потера је извршена у другој поЈовини ноћи.

_ Том приликом ухваћено је на 400 лица оба пола, који су због веуредног занимања и скитње притворени од полиције. Међу њима је било и девојчица од 14 година.

Полицијски пси су у потери учинили особите услуге, Они су проналазили много скривених индивидуа, које нису ни помишљали да избегну из руку по_ лиције. Двојица, који су ипак · покушали, враћени су од. паса после неколико секунди.

Осигурање живота код паса, — У Немачкој је основано осигуравајуће друштво за живо-

|тиње. Ово друштво одлучило је

да осигура животе паса од расе, Осигурана сума не може прећи 8000 марака. Пси се могу осигурати после 1 године старости. Нарочито се приликом тога осигурања имају на уму полицијски псм, који су од нарочитих раса и од велике вредности.

Осигуране суме исплаћују се У случају угинућа услед напада приликом гоњења крадљиваца, у несрећним случајевима и још неколико других.

У Базену Саре врши службу и француска жандармерија. На граници Француске и Немачке постоји један део територије познат под називом Базен Саре, који се управља од Владиног Немачког Комесарг. На томе делу врши полицијску службу и француска жандарме- | рија, по томе што ту има » француских гарнизона.

"Пре кратког времена је комесар издао уредбу по којој предвидео тачно надлежност ове жандармерије и њен однос према месним полицијским властима.

је