Policija

= 879 —

• аведене у 5 238 крив. суд. пост. не смеју бити другим доказгм срествима обеснажене или у сумњу доведене, јер законодавцу није био циљ, да 5-ом 239 крив. суд. пост. негира оно, што је речено у ранијем пропису 8 121 тач. 5 крив. суд. пост. кад је и исказ сведока узео, као доказно средство, што би се морало тако узети, кад би се дошло до закључка, да примени 5 121 тач. 5 крив. суд. пост. у овом случају нема места само из разлога, што је сведок Милорад брат погинулом Драгутину и ако сведоџба сведока ничим другим није обеснажена, нити у сумњу доведена, већ. се напротив поткрепљује целокупним ислеђењем.

Касациони Суд у својој општој седници 3 априла 1920 год. под Бр. 3390 усвојио је предње против разлоге Београдског Апелационог Суда и пресуду његову одобрио.

ј ј Гојко Доганчић, секретар Београд. Апелац. Суда

__КЊИЖЕВНИ_ОГЛАС "

„Ускоро ће изаћи иг штампе

ЗАНОН О ТАКНОАМА

Објашњен његовим правилником и протумачен одлукама Државног

Савета, Касационог Суда, Пореске Управе и Генералне Дирекције

Песредних Порева и упуствима Пореске Управе и Генералне Лирекције Посредних Порева. :

од Б. РОБИЧЕКА начелника Ген, Дир. Посред. Пореза Мин. Финансија ; „са предговором Д-р МОМЧИЛА А. НИНЧИЋА ;

Друго поправљено издање

у

Са додашком: правила о поступању у неспорним (ванпарничвим) делима, одредаба о таксама из финансијског закона и четири прегледа: за степене сродства и примере регистровања.

Издавачка Књижарница Геце Кона — Београд

1. Кнез Михаилова 1.

Како ће ово издање изаћи у ограниченом броју примерака, то ће се и унапред примати претплата, која стаје за неповезани примерак 30.— динара, а за повезани 40.— динара.

Претплата се има слати издавачкој књижарници Геце Кона у Београду, која ће пријем новца одмах потврдити.

Скупљачи добијају 15%, рабата од претплате, а ко прикупи преко 10 претплатника још и једну књигу у платненоме повезу на дар.