Policija

— 10936 —

је суд пресуду изрекао и решење о замени затвора новцем донео, а не општина која је ово решење извршила. Наплаћујући новац од свог осуђеног грађанина, последња је само учинила једну уобичајену услугу општини С... а и своме осуђеном грађанину, јер је суд општине С... имао право да тражи, да му се осуђени упути ради извршења пресуде над њим. | Одговор на акт Бр. 1874/1920 год.

ЗА НАШЕ УДРУЖЕЊЕ

„Сви без разлике чиновници полициски у повереном ми округу прочитали су чланак „Поводом Полиц. Указа“ у бр. 19 „Полиције“, и сви су такође били усхићени и одушевљени из појаву овог покрета поштованих уредника.

ја сам сходно препоруци у том чланку одмах настао код среских старешина и њиховог особља — чиновника да приКупи мишљење о овоме покрету за бољитак и срећу полиц. струке и полиц. чиновника, — и одмах сам од њихове стране писмено обавештен, да су сви полиц. чиновници једнодушни у томе да се удружење наше оснује. Они су ми за ово сви дали и писмен пристанак; желећи само да се не остане на формирању удружења, већ да се стварно н брзо делује за побољшање нашег стања првенствено, а по томе да се приђе и извођењу. осталих циљева удружења. 6

Достављајући предање мени је част да и са своје стране умолим поштоване уреднике „Полиције“, да се нарочито заузимају код одбора за решење чиновничког питања, те да се полициским чиновницима, с обзиром на претешку службу њихову која је од превелике важности, загарантују награде у систематској плати која би имала бити завидна, а не допустити да У овом погледу остану полиц. чиновници и даље пасторчал.

Треба једдред искоренити оно уверење, које је на жалост један од негдашњих Министара Ун. Дела изразио, кад се било

„увидело да је потреба повећања полиц. плата, да „њима плате.

не треба повећавати, јер се њима плата њихова иначе даје за мепарац“. С одличним поштовањем: . У, Поповић нач. округа брегалничког“.

пети нај

али