Policijski glasnik

72

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 9

Радош Миленковић, родом из села Себечевца, среза расинског, округа крушевачког, по занимању калфа памуклијашки

где отумарао, то начелство округа врањског актом бр. 2103 моли полицијске власти, да Милосава потраже и пађена њему спроведу. Њему је 34—35 година, родом -је из села Пиромана, у ваљевском округу. УБр. 6014. Јовак Јовановић, родом из Беле Цркве у Аустро-Угарској, потребан је првостепеном суду за варош Београд, да се узме на кривични испит због опасне крађе извршене Алекси Кубуровићу, механџији из Бањице. Управа града Београда расписује тражење за његов проналазак, иа ако се пронађе да се њој спроведе с позивом на Бр. 6139. Јовану је 21 годииа, висок, добро развијен. дугуљастог лица, плавих очију, бркова подужих танких и плавих, гласа крупног и кад говори заноси пречански. СоФроније ГГрентОВићЈ из Ужица има да одговара за крађу оваца, извршену Милану Ранковићу. 11а како је побегао, то начелство округа ужичког актом бр. 2528 моли све полицијске власти, да СоФронија потраже и нађена њему сироведу. СоФроније је средњег стаса, сад је у 30—31 години, у лицу сувоњав, масти црне, бркова малих — црних, брија се, али оставља мали бакенбард; био је одевен у копоран од црног сукна, преко овога имао је прслук од материје, у шареним панталонама од шајка, на ногама опанке, а на глави шубару. УБр. 6223.

Т Р А Ж И 0 Е Симеон II. Андрејевић, ђак IV разреда пиротске гимназије, отишао је од своје куће још 4 ов. мес., па се ни до данас нас није вратио. Начелство округа пиротског актом бр. 1400 моли све полицијске власти да именованог потраже и по проналаску упуте њему. Симеону је 15 година, раста је малог, у опште сувоњав, на левој страни врата има белегу од шкрофула. Био је одевен у панталонама од материје, и прслуку и капуту од шајака суре боје; на глави имао је шубару, а на ногама опанке. УБр. 6403. Аврам Мунк и Милош Вујић, ђаци III разреда једне београдске гимназије, због слабих оцена побегли су од својих кућа 2 овог месеца. Управа града Београда актом бр. 6067 расписује тражење и у случају проналаска нека се њој упуте ј ради предаје родитељима. Мунку је 12 година, стаса средњег, плавих очију а по лицу пегав; био је одевен у беличастом оделу. Милошу је 13 година, средњег стаса, у опште плав. Од одела имао је кратке панталоне и ципеле са Федерима. Катарина Хорват^ касирка, потребна је кварту теразиском да се од ње узме кривичиа тужба. Управа града Београда актом бр. 8909, расписује тражење с тим, да се по проналаску Катарина упути Управи.

П 0 Т Е Р А Жива Понов^ из Арада у Аустро-Угарској пре кратког времена прода кукуруз г. Лазару Дунђерском спахији из Турског Бечеја, зашта прими 965 Форината. Али исти Шива у место да однесе купцу нродати кукуруз, он исти кукуруз поново прода, новац прими, па побегне од куће заједно са женом и децом. По сазнању он је с Фамилијом пребего амо у Србију. Управа града Београда актом бр. 6051 расгшсује тражење за проналазак овог варалице и у случају проналаска да га њој спроведу. Њему је 32—33 године, високог је стаса, сувоњав, црне косе и црних бркова — дугачких, танких; лица дугог и слабуњавог. Кад је побегао био је одевен у маџарско одело, а на ногама је имао чизме. УБр. 6051. Ненознати лопови још јуна месеца прошле године украли су Панти БогојевиКу — Радосављевићу тежаку из Николице, у срезу бањском, један бакарни казан за печење ракије, из његове казанице у вредности 240 динара. Начелство округа нишког актом бр. 3156 моли полицијске власти да лопове и покрађу потраже и с нађенима по закону поступе. УБр. 5900. Милосав Вилотић, бивши контролор дувана оптужен је за дело из § 188 кривич. закона. Пошто је Милосав незнано

ОГЛАШЕНИ ХАЈДУЦИ Милинко и МилоШ ј ро} ; ена браћа, а синови Баје Бојевића тежака из Сијарине, у срезу јабланичком, решењем лесковачког првостепеног суда од 16 пр. мес. № 2609, стављени су под суд и у притвор због двогубог убиства и покушаја разбојништва. Обојица су решењем начелства округа врањског од 26 новембра пронгле године Бр. 19482, оглашени за хајдуке, јер су се одметнули од власти, па и сад се не зна где се налазе. Лесковачки првостепени суд актом број 2609 моли полицијске власти, да именоване хајдуке најенергичније потраже и нађене нод тврдом стражом њему стражарно спроведу. Милинку је 24 година, средњег је раста, сувоњав, црне косе, црних очију и малих, црних бркова; браду брије. Милошу је 19 година, средњег раста, танак, црне косе и црних очију, наусница тек нагарених, лица дугуљасгог и сувог, а носа шиљастог. УБр. 6406.

ИЗЈАВЕ, ПОРУКЕ и 0ДГ0В0РИ УРЕДНИШТВА Због нагомиланог материјада, из овога броја изостала је наша стална рубрика Оиштински иослови. У идућем броју донећемо много више но обично. Тако исто изостао је за идући број и свршетак приповетке Један духовити зликовац. Ако за идућу недељу не буде хитних сгвари, ми ћемо у другу недељу издати два броја уједно.

Стеван Радош

а у последње време келнер, има 30 година, средњег стаса, сувоњав и смеђ, решењем кварта дорћолског стављени су под кривичну истрагу и у притвор због крађе накита, извршене једној овдашњој иородици на дан 26 јануаратек. године. Како има изгледа, да је ова дружина извршила још пеке крађе, не само у Београду већ и унутрашњости Србије, и како је њихова, а нарочито Радошева прошлост доста тајанствена, — то им на молбу иследне власти, износимо слике и позивамо све оне, који о њима буду што више знали, да то доставе, било нама било кривич. оделењу управе града Београда. Напомиње се још и то, да је код Милице, приликом претреса, нађен један велики дукат са ликом Марије Терезије, за који она изјављује, да га је добила од Стевана, док овај то одсудпо пориче. Акт управе града Београда. Бр. 3813.

ШТАМПА КРАЉ. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ОЛГОВОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИТг ТЕЛЕФОН БР. 296.