Policijski glasnik

136

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 17

бегли. Управа града Београда актом Бр. 11214 расписује тражење за проналазак њихов, па ако се ухвате да се Угграви спроведу. Тодор је средњег стаса, косе и обрва црних, малих бркова, очију црних. Испод левог ока и иа левој страни прсију има младеже. Милан је омален, плаве косе, округлих образа, плавих очију и обрва, Косав. На левој страни врата има младеж. Обојици је 20—21 година. Нетшшато лице украло је из суднице општине врбовачке тринаест комада белих сточних пасоша под серијом СХХ од броја: 17788 до броја 17800 закључно. Начелник среза бољевачког актом Бр. 3664 моли полицијске власти да лопова и покрађу потраже и по закону поступе. УБр. 11052. Побегли осуђеници. Прекјуче у четвргак у 1 сат по подне, ова два осуђеника из Топчидера — Нантелија ТриФуновић звани »Баја® и Драгутин Јанковић напали су изненада на свог чувара, отели му пушку и револвер, везали га за дрво у намери да осујете брзу иотеру, па са отетим оружјем побегли незнано куд. Пантелија је родом из Г. Врањске, окр. подринског; има му 21 година, висок, образа округлих, добро развијен.

Пантелија Драгутин Драгутин је родом из Гугља окр. ужичког, има му 21 година, високог раста, црномањаст, образа дугих. Управа београдског казненог завода актом од 3 о. м. Бр. 1982 моли овим путем све полицијске власти да за овим осуђеницима нареде живу потеру и свакако да их ухвате и под јаком стражом њој спроведу. Жорж Жак Дебрикер, рођен у Кургеји (Белгија) 9 новембра 1873 год., окривљен је код истражног судије у Брислу за извршена два убиства, ноћу између 31 марта и 1 априла (по новом) над Харијом Ванделвадом и Кристином ПаФеихолц у Брислу. Бриселски истражни судија писмом од 2 овог мес. уз које је послао и слику убичеву, моли наше полицијске власти да се на њ обрати пажња на случај ако би нрешао у нашу државу. Жорж је висок 1.68—170 м. косе је угасито плаве, бркова плавих и мало пунијих но што су на слици; очију плавих; црнкасте боје лица; доња му је усна мало испупчена а десна шака увијена. У једно је ухо глув. На случај да се овде убица пронађе, треба га стражарно спровести Управи града Београда с позивом на Бр. 11.244. Живко Коларовић — Краваревнк, ћурчијски момак, родом из Рипња извршио је прошлог месеца опасну крађу газди, код кога је у служби био, Милану Живановићу ћурчији из Сремчице и однео: 20 овчијих кожа (беле вуне) и 3 торбице од телеће коже за чобане, па побегао. Начелник среза посавског

актом Бр. 3328 моли све полицијске власти: да Живка потраже и нађена њему стражарно спроведу. УБр. 11143. Милан Арсић, родом из Пожаревца, који је био притворен због крађе, побегао је прошлог месеца из притвора. Начелник среза јасеничког актом Бр. 6980 моли полицијске власти да. Милана иотраже и нађена њему спроведу ради продужења кривичне истраге. Милапу је 20 година, средњег стаса, дежмекаст, црномањаст, малих црних бркова. По занимању је калфа поткивачки. УБр. 11456. Алекса Костић^ препредена варалица, чију смо потерницу донели у прошлом броју нашега листа на страни 128 са старом сликом, по обећању доносимо је сада по најновијој ФОтограФији. Али Алекса се и после овог последњег сликања прерушио у цељи да избегне проналазак. Он сада више не иоси браду на шпиц као што је у слици већ је пустио са стране тако зване „бакенбарде®. Као што је и у прошлом броју речено, њега тражи управа града Београда по извесном казнимом делу, па с тога се моле полицијске власти да Алексу ио пропаласку стражарно упуте истој Управи с позивом на Бр. 10204. Ближи опис Алексин може се видети у прошлом броју. Пограничне власти треба да обрате нарочиту пажњу на то да Алекса не умакне у иностранство, а у случају да је то већ учинио нека о томе одмах известе управу.

Престала је потреба за тражење Милоша М. Ђукановића. чија је слика изиета у потерипци прошлога броја на стр. 128.

ТРАЖИ 0Е Стеван Ороз, из Перлече у Банату, служио је код Петра Илића — Лескића мех. у Церовцу, но одмах по упису побегне и остави своје исправе (служитељску из које се види да је служиб у Обреновцу и да је добио 31 VIII 1900 г. под бр. 624; пореску књижицу Р. бр. 1653 с нотврђењем о плаћеној порези за 1900 годину и књигу под насловом: »Немушти језик". Начелник среза посаво-тамнавског актом Бр. 1131 моли полицијске власти да Ороза потраже и упуте га њему да прими исправе. Стеван је средњег раста, плавих очију, бркова жутих танких, жућкасте косе. УБр. 10651. Лудвик Богисић — Трновица, констер из Моравске, радио је у Фабрици гајтана »Поповића и компаније® у Лесковцу, побегао је и однео план од казана машинског — који је контирао. Начелник среза лесковачког актом бр. 6725 моли полицијске власти да Лудвика потраже, па ако га пронађу да га саслушају, да ли се код њега налази план. Лудвик је у лицу плав, има бркове, брија се, средњег је раста. При себи има аустријски иасош. УБр. 10648. Јања Ристић, — Чанди — ашанин Грк, који је живео у Лесковцу, нестало је још у марту месецу. По сазнању он је 18. истог месеца отишао у Дубово (село у срезу прокупачком) да тражи новац од својих дузкника и више се није вратио. Начелство округа врањског актом бр. 5826 моли полицијске власти да Јању потраже и по закону иоступе. Њему је 23 годиие, средњег раста, црне браде и бркова и очију црних. УБр. 1 1457.

ИЗЈАВЕ, ПОРУКЕ и 0ДГ0В0РИ УРЕДНИШТВА Модимо оне паше пријатеље, који нам шаљу овоје радове за лист, да у будућо пишу оамо на једној страни табака и то у виду концепта, јер је врдо тешко за слагаче кад је цео простор хартије заузет рукописом па још и са обадве отране.

ШТАМПА КРАЉ. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ОДГОВОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИЋ - ТЕЛЕФОН БР. 296.