Policijski glasnik

СТРАНА 180 ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК БРОЈ 22 и 23

Садржај: I. Службени део. — II. Стручни и научни закона; 3) Тедесне и омртне казне. — III. Поучно забавни део: света; 5) Записници из мртвог дома ; 6) Мртва рука. — IV. Поуке Шта ко зна; Убијен; Изјаве и поруке уредништва.

део: 1) Револуцнонарни и политички бунтовници; 2) Проштампавање 1) Непозната добротворка; 2) Мирно; 3) Један упорни; 4) Из отраног и обавештења. — V. Службене објаве: Тражи се; Потере; Ко је ово;

г. Канарин наполичар примети га, опали из пушке и на месту га убије. Тако је завршио своју каријеру овај до сада више нута осуђивани стари лоиов, са којим смо и ми већ више пута имали посла у нашем листу.

ИЗЈАВЕ И ПОРУКЕ УРЕДНИШТВА Изгубљене су неке цризнанице спремљсне за наплату вересије и претплатника наших у Београду. С тога молимо наше београдске претплатнике да обрате нарочиту пажњу при исплати признаница на разлику између правих и изгубљених призианица. Праве нризнанице по којима треба да положе претплату биће двааут штемплиране са штемплом »Уредништво Полицијског Гласника Београд." Ако би ко покушао да изврши наплату са признаницом на којој је само једаниут утиснут штамбиљ или и без овога, нека се такво лице сматра као ненадлежно за наплату признаница о чему нека нас, или најближег полиц. органа извести.

малих проседих жењен је, године 1 895 био је под истрагом неколико месеци због крађе кожа. Нзносећи слике њихове, управа града Београда, позива власти и грађанство ако би ко у њима познао кривце за још какво казнимо дело, да јој то што пре доставе.

Лице чију слику износимо ухваћено је и затвореио 26. фебруара у Брислу, под именом Август, — Жан, — Жермен Гобер. Досадањом вођеном истрагом утврђено је да је ово лице у год. 1 899. и 1900. живело у Брисду под именом Илиз ди Прати, по народности Француз, и да је октобра месеца пр. год. покушао

Ћира АрсиЦ из Доља у А.-Угарској, стари и познати лопов, ноћу између 6. и 7. ов. м. покушао јс да покраде живину г. Канари овд. трг. са имања које постоји у атару општине кнежевачке ср. врачарског. Па несрећу његову

Мита — Димитрије

ШТА КО ЗНА?

У месецу мају т. г. учестале су опасне крађе у престоници. Београдској полицији цао је јако у очи карактеристичан начин вршења ових крађа — одваљивање прозора и ускакање у отан, или само ускакање кроз отворен прозор — услед чега је дошло до закључка да ове опасне крађе врше једна иста дица која нису в новајдије (< у овом послу. Резудтат до кога је полиција дошда брижљивим трагањем и ноћним потерама са својим агентима био је позитиван и потврдио је горњу предпоставку, ношто је истој пошдо за руком да ухвати извршиоце ових крађа — Миту Димитрија Суботића, бив. робијаша, и његовог јатака Стевана Станисављевића, бив. опанчара.

Стеван година малог раста, сувоњав, смеђ, по занимању је био обућар, родом је из Београда. Стеван Станисављевић, бив. опанчар, родом је из Жаркова, отар је 58 година, раста средњег, дугог лица, косе проседе, очију црних, бркова

се где је. Њему је око 40 година, раста је већег, у опште плав, брија се, бркова плавих; имао је дугачки гуњ, од сигавог сукна, црни јелек, сукнене чакшире од истог оукна, пртену кошуљу. Моле се све полициске власти, да Денчу у своме кругу живо потраже и нађеног спроведу начел. окр. Врањоког, с позивом на Бр. 7172, или Управи гр. Београда Бр. 15919.

Полиција је ухватила Миту у стану код Стевана у бдизини Вајфертове пиваре и придиком извршеног претреса нађене оу разне крадене отвари прибављене пооледњим крађама. Видећи да би му непризнавање служидо оамо као отежавна околност према оваквом стању отвари Мита је признао да је у току месеца маја т. г. у Београду извршио четири опасне крађе и означио је као јатака газду од свога стана Стевана Станисављевића, бив. опанчара, којц то упорно пориче.

варљивим начином отупити у брак са једном женском из Брисла. Никакви други иодаци нису могли бити прикупљеии нити притвореник хоће што да изјави у погледу своје идентичнооти. Он је виоок 1-70 м., косе и обрва црних, чеда високог, очију сивих, нооа мадог, дица округлог а тако исто и браде. По занимању је келнер. На модбу истражног судије из Брисда, износимо слику ове индивидуе и молимо ако би ко ма шта знао о њему да нам достави. УБр. 1 63 69.

Мита је један од најопаснијпх и најдрскпјих лопова, Судски је, до сада осуђиван два пута због крађе и један пут полицијски, стар је 4 0

ШТАМПА КРАЉ. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ОДГОВОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИЋ - ДОСИТИЈЕВА У/1. БР. 14