Policijski glasnik

СТРАНА 360

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 46

гама старе ципеле, говори дијадектом банатоким — обио је ноћу 18. ов. м-ца механску собу Радивоја Матића, из Словца, у ср. ваљевском и из исте однео један бео мади сандучић у коме је бидо 2 00 — 300 дин. новаца у сребру и ннкду, разних обдигација и квнта, 30 — 40 метака од острагуше и кутију метака револверских. — Моле се све нолиц. власти да покрађу и крадљивца живо потраже и у случају проналаска спроведу га пачел. ср. колубароког на Убу с позивом на Бр. 1149. иди Упради града Веограда. Капут зимски, боје црне, дугачак, са црном сомотском јаком и тробојном плишапом поставом, украо је 31. пр. мес. непознати лопов г. Драг. Ник. Николићу, правпику. из „Ђачке Трпезе" за време вечере. — Нозивају се полиц. власти да потраже капут и ломове, па у случај^ пропаласка спроведу га Управи гр. Београда с позивом на Бр. 38703. Зимски капут, украло је непозпато лицо 9. ов. м-ца Јов;шу К. Поповићу, правпику, из ходпика Вел. Школе. Капут је нов, од црног ластика са сатинском црпом поставом. Преиоручује се свима властима да капут и крадљивца потраже и у случају проналаска спроведу Управи градв Беогрвда с позмвом на Бр. 39869. Кобида, ддаке алатасто-доратасте, стара 6 год., на леђима има белу длаку од седла, на грудима убој од ама, са жигом {( 0» — нестала јо 20. октобра тек. год. са паше Стевану Лазићу из Кражбипца. — Позивају се све полиц. власги да кобнлу и лопова потраже и у случају проналаска спроведу начел. ср. параћин., с позивом на Бр. 25 103 или Управи града Београда с позивом на Бр. 39684. Во и кобила, нестали су поћу између 15. и 16. пр. мес. Батри Н. Марковићу и Петру Б. Порчелановићу из Миле Каменице у срезу брзопаланачком. Во је ддаке мрке-жуте, матор 6 год , у једно ухо ровашен, реп кус, са жиА гом . Кобила је длаке врапе, на леђпма има 3 беле длаке од убоја седла, стара 3 год., без жига и роваша. — Иозивају се све полициске власти, да потраже у своме дедокругу овог вола и кобилу, а тако исто и евепт. крадљивце, па у случају проналаска јаве пач. ср. брзопаланачког с позивом на Бр. 99 43 и 99 44.

ИЗ П0У1ИЦИЈСК0Г АЛБУМА Миленко Пузовић, слуга, ево где се и по трсћи пут хвата у извршењу опаспих крађа у престонпци. И ако му је тек двадесета година, већ је био два пута осуђиван за опаспе крађе : први пут што је обио Фијоку од стола своме бпв. господару Мити Кумаиуди и однео 800. днн,, други пут, лањске годнпе, што је кроз отворен прозор из једне собе гостионице код аАлбацеза" ноћу украо куФер са стварима. Одмах по издржаљу осуде он је отпочео свој стари запат. Ма до је по издржању осуде протеран у Ваљево гдо му је родбина и где је имао да ио пресуди издржава полиц. надзор, он се тамо није ни скрасио, већ је се оиет вратио у Београд. где су прплнке за обавл.ање његовог запата погоднпјо Гдедао је да се увуче у веће куће, како би му пден био доцпије богатији. Бпо је па два три места, али како му

зна своју кривицу, па ни посде кад се већ за њу осуди. Његово је одрицање толико убедљиво, да може свакога поколебати у уверењу о његовој кривици, па ма колико доказа било противу њега. Ову крађу одела г. Викторовићу извршио је пошто је већ иступио код дотичног адвоката, те према томе не може се рећи да га је на то нужда патерала. На против у овоме се огледа његова препреденост; он се . увукао у једну сигурну и угледну кућу, у коју би комотно смештао покрађе, које би по Београду вршио, само да у овоме није спречен.

Пошто нри лешу није нађено никаквих докумената ни исирава, нити га је ма ко до сада могао познати, — то се ни идендитет његов до овог момента није могао утврдити. Да би се ово иостигло, управа града Београда наредила је да се леш ФотограФише и фотограФија у дисту објави, што се овим и чини. Позива се сваки онај, који о ФотограФисаном дешу буде ма шта знао, да то одмах јави Управи града Београда или својој најбдижој властн, која ће учинити даље шта треба.

се чинидо да ое тамо слабо што може учипити, он их је напуштао и тражио погодније, док није дошао код г. Викторовића, апотекнра овд. Ту је био некодико дапа, па је и одатле побегао, одпев собом и један иборциг једног даборанта г. Викторовићевог. Подицпја је трагала за њим, али је се ои вешто крио. 9. ов. м-ца из г. Викторовићеве куће опет је у први сумрак кроз отворен прозор украден пар одела и један знмски капут. И домаћин и полиција биди су пачисто, да је то извршио Пузовић. Услед ноновне потернице за њим њега потреви и ухвати на ((Зеленом Венцу 8 један полиц. орган, ади он је упорно одрицао да је ово одело украо, а стан никако није хтео казати где му је, да би му ое извршио претрес. Како протпву њега није бпло других оспова, по којима би со могао ставпти под истрагу, кажњен је затвором за скитњу, док ое пе прибару докази о његовој кривици. Но и овде је случај, као и у многим другнм истрагама нрискочио у помоћ. Један угладеп београдски адвокат 1 4. ов. м-ца ппше г. управнику оеоградске по.шцијо, како му је пре три дана нестадо његовог момка Миленка Пузића, и да су иеке његове стварп. међ' којима два зпмска капута, пар одела н ципеле, остаде код куће, па бојећп се да му се што хрђаво пије десило — мо.пт г. Управника да извиди шта је с њим било. Кад је Пузовић из затвора изведен и кад му је показано ово нисмо, ои је био као громом поражен, јер је оп сталпо одрицао да има ма каквих ствари сем оно што је на њему. То је одело, међутим, било баш оно, које је г. Викторовићу нестало, те је најзад крађу морао признати ма да он ппаче пнкад неће да при-

Он је родом из Херцеговине, ади је као дечко са цедом Фамилијом амо у Србију прешао и у Ваљеву се настанио. где му се и сад родитељи и остала Фамилија налази. Као што се из слике видп добро је развијен, средњег је раста, смеђ, округлих обрата. Према свеиу досадањеи изгдеда да ће друштво у њему имати стадног непријатеља. К0 ЈЕ 0В0? 12. ов. м-ца око 3 часа по подие, нађен је испод старог београдског гробља у Ташмајдану један човочији леш, стар око 3 0 година, црпо масти, у сукненом пешго мако подерапом капуту, жутом прслуку, паиукшји, са сгарим опапцима па ногама и црпом шубаром на гдави.

Иолнцијским ^увиђајем и лекарском секцијом утврђеао је са доста вероватноће, да је ненознатн ноћу између 11 и 12 тек. м-ца у незнању наишао на ташмајданоке јаме и сурвао се у псте.

ШГДМПА КРАЛз. СРП. ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА

ОДГОВОРНИ УРЕДНИК Н. ДИМИТРИЈЕВИЋ - ДОСИТИЈЕВА УЛ. БР. 14