Policijski glasnik

БРОЈ 14.

У БЕОГРАДУ, НЕДЕЉА 10. АПРИЛА 1905.

ГОДИНА I.

ПОЛИДИЈСКИ ГЛАСНИК СЛУЖБЕНИ ЛИСТ МИНИСТАРСТВА УНУТРАШЊИХ ДЕЛА „ПОЛИЦИ<ЈСКИ ГЛДСИИК" излази једанпут, а према иотреби и више пута недељно. Претдлата се иолаже у наиред, и то иајмање за пола године, код свију иолицијских власти, и изиоси: 20 динара иа годину за државна и оиштинска надлештва, а за све друге нретллатнике у ошпте 12 динара годивсње За иностранство: годишње 24, полугодишње 12 дииара у злату. Поједини бројеви „Полицијског Гласника" не продају се. Рукописи се не враћају

СЛУЖБЕНИ ДЕО Указом Њоговога Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу чл. 4. закона о административној подели Краљевине Србије, решено је: да се општина тесовишка, коју сачињавају села: Тесовшпте, Гумериште, Клашница, Мечковац, Бојин Дел и Пљачкавица ,по изјављеној жељи својих становника, премести из среза пољаничког у срез пчињски. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 31. марта 1905. год. у Београду. Указом Његовога Величанства Краља Нетра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а на основу чл. 34. зак. о пословном реду у Државном Савету, одобрено је решење истог Савета од 18. марта ове год. Бр. 1933, које гласи: • да се РаФаило Вукадиновић из Београда, бив. учитељ, родом нз Новог Пазара у Турској, и поданик нсте државе, по његовој молби прими у српоко поданство, заједно са својом женом Софијом , кзузетно од § 44. грађанског закона као дојакошњи српски заштићеник. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 2(5. марта 1905. год. у Београду.

зак. о жандармерији и § 11. зак. о иост. вој. судова у кривич. делима) за сва диоциплинска и кривична дела, која учине, док С У У служби ноћних стражара. II Допуна ова ступа у живот од дана када се обнародује у »Српским Новинама«. И.Бр. 8212. 30. марта 1905. год. у Београду. Министар унутрашњих дела Стој. М. ПротиЂ с. р. (Ова допуна обнародована је у „Српским Новинама« 1. априла 1905. године).

СТРУЧНИ ДЕО

На основу § 3. уредбе о но^ним стражарима, од 28 децембра 1861. године В.Бр. 2553. Миниотар унутрашњих дела, споразумно с Министром војним, а према решењу истог од 27. октобра 1904. год. С.Бр. 758. прописује ову Д0ПУНУ У ПРАВИ1У ЗА 0БРА30ВАЊЕ Н0ЂНИХ СТРАЖАРА од 14. јануара 1865. год. Ф.Бр. 3176. и допуни овога од 14. септембра 1203. године ПБр. 24.077. I Тачци 4-ој иосле става другог додаје се пов став који глаеи: Ноћни стражари у Београду оаставни оу део жандармерије, и према томе, они као и жандарми и војници сталнога кадра, потпадају под војну дисциплину и војио судство, по одредбама дисциплипске уредбе и војно-оудоких закона (чл. 2.

МЛЕКО У ЖЕНСКИМ ДОЈКАМА као знак трудиоће и екорашнззг порођаја (нАСТАВАК) Али сем ових иојава код шипараца има и таких случајева, где се баш и код одраслих и зрелих људи јави нека врста Функционисања дојака и лучења млека, па и та неправилностје већ довољно позната. Да не спомињем оне аномалије у саставу мушкога тела,, где се поред неких неправилнооти полних органа и дојке тако развију, да сасвим одговарају дојкама жениним — та се појава у Науци зове Гинекомаотија (Оупаесотаа&а) —довољно је, да подоетим на оне случајеве, где се дојке у мушкарца привремено тако развију, да исто тако у свему одговарају дојкама у жене. Тако н. пр. Баухин (Ваисћш), Бенедикт (ВепесИсћхз), Бартолин (ВагШоПпив), Санторије (8ап1огш8), Хумболт и Бонпланд. (А. V. Нитћо1сИ; и А. Вопр1ап(Р) у својим сгшсима спомињу, како су наилазили на случајеве, где мушкарцима дојке толико порасту и у тој мери млеко луче, да они своју децу доје, те у томе своје жене замењују. Цизат (СузаШз), шта више, тврди, да има читавих диг ) А. V. НитћоШ : »Ке1зе т еИе Ае^итосиа^е^егк! с1е§ пеиеп СопНпеШа* 1790—1804,