Policijski glasnik

СТРАНА 400

Г10ЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 45

1 дин., 2 кутије цигарета од 0-70 дин., 4 кутије дунана од 0-80 дин., 11 кутија дувана од 0'50 дин., 38 пакла дунана од 0-20 дин., у готовом новцу у разној монети 2 8 дин., и један немачки новац у ведичини нашег диодинарца. Акт начелства округа нишког Бр. 22600. Д-р Едмонд Ђирки, бив. трговачки агент у Будим-Пешти, стар 3 9 год., оредњег стаса, угасите косе, очију и бркова, мадо нарамљује

у ходу, ироневерио 100.000 круна разним приватним лицима, и побегао у свет. На мсмбу аустро-угарског конзулата из Београда од 17. тек. м-ца Бр. 13516. износимо му ФотограФију и обраћамо иажњу свима полицијоким, а нарочито пограничним иластима на ову варалицу, коју ва сдучај проналаска треба ухватити, пажљиво претрести и притворити, па о свему одмах пзвеститп Управу града Београда с позивом на акт Бр. 427 67. Д-р Едмонд говори пемачии и мацарски. Непознати крадљивци ноћу између 13. и 14. ов. м-ца отворили су удешеним кључем канцеларију Пауна Ристића, даскара пз Ницш, и однели ове ствари : један мали крстић од туча, 20 комада петпараца, један нов капут од гатофа, једну женску црну мараму и једаи црвен појас. Исти крадљивци и исте ноћи провалили су таван на дуванџијској радњи Сотира -Здравковића, трговца из Ниша, и помоћу , горе украденог појаса, спустили су се у дућан, п из истог однели ове ствари: гаксене маркв , и то: 10 комада од 1 динар, 8 комада од 0'50 дин., 20 ком. од 0'20 дин., 20 ко.м. од 0• 10; 10 ком. од 0'05 дин., аоштанске марне, и то: 15 ком. од 0• 25. дпн.; 60 ком. од 0 10, 40 ком. од 0-05 дин., менице, и то : 1 ком. од 3*60 дпн., 2 ком. од 2-50 дин.. 2 ком. од 2 дин., 4 ком. од 1 дин.; 5 ком. од 0-60 дин., 12 ком. од 0-40 дин., 40 комада затворених иоштанских доиисних карата од 0-10 дии. , 100 комада отворених поштаноких дописних карата од 04)5 дин., 1 кутију дувана специјалитет цигарете од од 3 | 4 гр. у вреднооти 6 динара, једну кутију траФике од 100 гр. у вреднооти 1 дин., 1 кутију панира у вредности 7 дип., један прслук у вредпости 5 дпнара и једно паптмлоне.

Нека све полицијске и општинске власти најживље потраже крадљивце и покрадене ствари, и у случају проналаска о томе известе начелстко округа нишког с позивом на акт Бр. 22753 и 22752. Непознато лице ноћу између 7. и 8. ов. м-ца увукло се у дућаи Гаврила Јовановића, трг. из Ниша, обило чекмеџе и украло 60 динара у новцу. Акт начелства округа нишког Бр. 22372. Непознато лице ноћу између 11. и 12. ов. м-ца украло је из отворене собе г. Владимиру Пешићу, пешад. поручнику из Ниша, једне нове лаковане чизме и једне нове ципеле. Акт начелства округа нишког Бр. 22737. Крађе стоке. Дању 16. ов. м-ца непознати крадљивци украли су са иаше два вола и једну краву Младену М. Владији, земљод. из Горњана. Ледан је во матор 3 године, длаке беле, у левом оку има белу навлаку, без роваша; други је матор 2 године, длаке сиво-беле са загаситим пругама, десни му је кук нижи од левог, без роваша; крава је матора 3 године, длаке жуте, бела репа, без роваша. Депеша начелника среза поречког Бр. 8231. Дању 10. ов. м-ца непознати крадљивци украли су са паше четири овце Јовици Перишићу, земљод. из Брајковића. Три су овце беле а једна је црна. Акт начелника среза црногорског Бр. 9 452. Ноћу између 10. и 11. ов. м-ца непознати крадљивац украо је са паше једну кобилу Стојадину Најићу, земљод. из Милошевца. Кобила је матора 6 година, доратаста, без роваша, са жигом «0». Акт начелника с.реза неготинског Бр. 13 142. Дању 13. овог м-ца непознати крадљивци украли су из затворене кошаре пет белих оваца Стевану Н. Стојановићу, земљод. из Плавне. Депеша начелника среза поречког Бр. 8152. Ноћу између 16. и 17. ов. м-ца неиознати крадљивци украли су из затворене кошаре 5 7 оваца Стојану Филмповићу, земљод. из Јошанице. Депеша начелника среза бањског Бр. 1 5382. Поћу између 16. и 17. ов. м-ца непознати крадљивци укра.ш су са пашс у месту званом «Грабово° у атару М. Пека три коња: Пауну П. Лацковићу, Петру Канаревићу и Пауну Томићу, земљод. из Буковске. Један је коњ матор 8 година., црне длаке, на леђима убијен од седда, на левој задњој бутини такође убијен остругом од штранге, без роваша и жнга; други је коњ матор 5 година, доратаст, у једну предњу ногу путоногаот, без роваша, са жигом положено вТ" ; трећи је матор 8 година, кудашаст, без роваша, са жигом «0». Депеша наче.шика среза иоречког Бр. 135 1. Обраћа се пажња свима полицијским и општинским влаетима на ове покрађе.

СКРЕЂЕ СЕ ПАЖЊА Код начелника среза поречког налази ое један коњ, длаке црне, цветаст, на леђима има три беле белеге, средње висине, без роваша. По оазнању овај је коњ украден још прошле године пред Божић из ореза крајинског или неготинског. Нека подицијске и општинске власти потраже сајбију овог нађеног коња и упуте га начелнику ореза поречког о позивом на депешу Бр. 2429. КО ЈЕ ОВО? У кошари Љубомира Михаиловића, из села Бабаића, среза колубарског, округа ваљевског нађен је 10. тек. м-ца човечји леш, чију фотографију износимо, и чији се идентитет до сада није могао утврдити. Лекарском секцијом и полицијским увиђајем утврђено је, да је непознати умро, на два дана пре но што му је леш нађен, од парализе срца, која је наотупила услед прекомерног пића. Даље је још утврђено, да је умрли имао око 50 год., даје био висок 150 см., очију плавих, чела високог, носа правог, косе, обрва и бркова смеђих ; браде кратке, проседе и на доњем делу више израсле. Од одела нађено је на лешу : једна отара блуза суре боје, поцепане панталоне од затворено жутог штофа, на ногама поцепане ципеде, а на глави отари, црни, меки шешир. Изгледа по свему, да је непознати какав странац, јер ое утврдило, да је 7. тек. м-ца свраћао у једну кућу, у селу Бабаићу, и ту причао, једва разумљиво сриски, да је странац и радник, и да је до скора боловао у једној болници у Србији (вероватно

шабачкој). Ко би знао што више о овом странцу, моли се да то оаопшти својој најближој полицијској власти, која ће о свему одмах известити среског начелника у Мионици с позивом на акт Бр. 12912. или непосредно ово уредништво.

Штамлз ^раљ. Соп. Државна Штамларкја