Policijski glasnik

БРОЈ 2.

У ВЕОГРАДУ НЕДБЉА 13. ЈАНУАРА 1908.

ГОДИНА IV.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК СЛУШБЕНИ ЛИСТ МИНИСТДРПТВА УНУТРАШЊИХ ДЕЛД „ПОЛИЦИЈСКИ ГЈ1АСНИК" излази једанпут, а према иохреби и више иута недељно. Претпдата се полаже у напред, и то најмање за пола године, код свпју полицијских иласти, и износи: 20 динара на годину за државна и општинска надлештва, а за све друге претплатнике у опште 12 динара годишње. За иностранство: годишње 24, полугодишње 12 динара у злату. Поједини бројеви „Полицијског Гласника" не продају се. Рукописи се не враћају.

СЛУЖБЕНИ ДЕО

Указом Његовога Величанотва Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а по саслушању Министарског Савета, решено је, да се: Драгутин Милићевић управник вароши Београда прве класе, на основу § 70. закона о чиновницима грађанског реда, стави у стање покоја с пенсијом која му припада према годинама слул:бе. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 10. јануара 1908. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља 11етра I., на предлог Министра унутрашњих дела, решено је, да се: Милану П. Пантелићу, секретару треће класе начелотва округа тонличког уважи оставка којује поднбо надржавну службу. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 31. децембра 1907. г. у Београду. Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на иредлог Министра унутрашњих дела, а по саслушању Министарског Савета, решено је, да се : Душан Ст. Ђорђевић, комесар београдске савске полиције, на основу § 76. закона о чиновницима грађанског реда отпусти из државне службе у интересу исте. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 31. децембра 1907. г. у Београду. Указом Његовога Величанства Краља Петра Т,, на предлог Министра унутрашњих дела, а по саслушању Министарског Савета, решено је, да се: Радомир ЈТазић, полицијски писар треће класе среза моравнчког, на основу § 76.

закона о чиновницима грађанског реда отпусти из државне службе у интересу исте. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела. 31. децембра 1907. г. у Веограду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, а по саслушању Министарског Савета, решено је, да се: Ратко Михајловић, полицијски писар треће класе среза моравског, округа пожаревачког, на основу § 76. закона о чиновницима грађанског реда, отпусти из државне службе у интересу исте. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела. 31. децембра 1907. г. у Београду.

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., на предлог Министра унутрашњих дела, решено је: да се Храниславу И. Јоцићу, лекару среза добричког, уважи оставка коју је поднео на државну службу. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 3. јануара 1908. г. у Београду.

Његово Величанство Краљ Петар I., благоволео је на предлог Министра унутрашњих дела, поставити : за писара треће класе Министарства унутрашњих дела санитетског одељења, Љубомира Маринковића, пређашњег полицијског писара. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 7. јануара. 1908. г. у Београду.

РАЗГРУПИСАВАБЕ 0ПШТИНА

Указом Његовога Величанства Краља Петра I., одобрена су решења Народне Скупштине, сазване у други редован сазив за 1907. годину. која гласе: да се село Кленовац одвоји од своје садашње општине брусничке у срезу и округу крајинском, па да само за себе оснује нову општину под називом »општина кленовачка", у истом срезу и округу; да се село Горња Топоница одвоји од своје досадагање општине миљковачке, у срезу и округу нишком, и да се споји са општиеом вртишком, у истом срезу и округу; да се село Петровац одвоји од своје досадање општине цветојевачке, у срезу и округу крагујевачком, па да само за себе оснује нову општину под називом »општина петровачка. к у истом срезу и округу; да се село Радевац са засеоком ЈТежницом одвоји од своје досадање општине бањске, усрезујабланичком, округуврањском, и споји са општином бувском, у истом срезу и округу; да се село Лепаја одвоји од своје садање општине петровачке, у срезу добричком, округу топличком, и споји са општином облачинском у истом срезу и округу, и да се села Топоница и Дукат одвоје од своје садање општине русанске, у срезу и округу нишком, и споје са општином барбешком у истом срезу и округу. Из канцеларије Министарства унутрашњих дела, 27. децембра 1907. г. у Београду.