Policijski glasnik

СТРАНА 360

НОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 45

Моли се уредништво за објашњење: да ли ова лица треба да плате овај^кулук или не ? 1С На ово пнтање одговарамо : Ослобођавање од плаћања пореза на личност у смислу чл. 74. т, б. закона о непосредном порезу, не пружа никаква друга права нити повластице ослобођенима, па их не може одбранити ни од кулука, односно замене, ако они долазе у ред кулучара по чл. 10. и 15. закона о сувоземним јавним друмовима. Кад ово суд зна и кад прочита објашњење које је дато у бр. 23. Полиц. Гласника за ову годину под IV онда ће знати шта ће да ради са наплатом нриреза од оних, који су њиме задужени.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ П 0 Т Е Р Е Непознати крадљивци ноћу између 27. и 28. пр. месеца разби.ш су врата н.ч кући Мидадина Јанковића, замљод. из Добрња, среза млавског, и укради; 220 динара у новчаницама, два пара чакшира, једно официрско одедо резервног поручника, један женски шад, пређе за плетиво и 8 канура жутог памука. Депеша лачелника среза млавског Бр. 182 49.

Димитрије Живковић, земљод. из Блендије, среза бањског, који има да одговара код начелника среза заглавског, због прављења и протурања лажних новчаница од 10 динара, отумарао је пре неколико дана из места пребивања и до сада није пронађен. При претресу његовог стана нађена оу средства за прављење лажног новца. Стар је 5 0 година, средњег раста, у лицу сув, косе црне, очију црних, брија се; од одела има чакшире и гуњ од сукна, на глави црну шубару. Депеша начелника среза загдавског Бр. 21058. Милорад Стевановић, бив. писар пожаревачког првостепеног суда, има да одговара код начедника среза азбуковачког за превару, али се до сада није могао пронаћи, јер му се не зна место пребивања. Депеша начелника среза азбуковачког Бр. 8215.

Два непозната лица, 24. пр. месеца на путу преко „Треси-Бабе" на варљив начин узели су 20 наполеона у злату Барјаму Адиду, Ади Седиму и НазиФу Митару, радницима из Старе Србије и по извршењу дела одмах побегли. Један је од њих стар 45 година, високог раота, косе, браде и бркова проседих, од одела имао је црн капут и панталоне, а други је средњег раста, малих црних бркова, у сељачком оделу. Акт начедника среза загдавског 1>р. 2105 4.

Прешути Аснанио, Талијан, који је радио на подизању жељезничке пруге у селу Вељкову, срезу неготинском, има да одговара код начелника среза неготинског за скотолошгво, ади се надази у бегству. Стар је 4 2 године, средњег раста, у лицу смеђ, у обич-

ном радничком оделу. Акт начелника среза неготинског Бр. 9051.

Станислав Јовановић, слуга, родом из Соко-Бање, 18. прошлог месеца украо је своме газди Вдадимиру Љубићу, ножару из Крушевца, 2 0 комада ножева разне величине, један пар сукненог одела, једну шубару, и по извршењу дела одмах побегао. Станисдав је стар 16 година, мадог раста, у дицу црномањаст. Депеша начелсгва округа крушевачког Бр. 1187. Позивају се све полицијске и општинске власти да предузму потребне кораке за проналазак крадљиваца, покрађа и лица која се траже,

СКРЕЋ.Е СЕ ПАЖЊА Петар Планчек, по занимању слуга, родом из Аустро-Угарске, 6. овог месеца прогнат је на свагда у Аустро-Угарску, по и-држању једногодишњег затвора, на који је био осуђен пресудом шабачког првостепеног суда због опасне крађе-

Петар је стар 4 2 године, висок 1 м. 67 см., очију жућкасто-зедених, косе и бркова плавих; од оообоних знакова има: а.) бодегу од опекотине, неправидног обдпка, величине 17/11 см., на средини груди; б.) бедегу од посекотине, у облику праве линије, правца косог, воличине 2"5 см., па средини десне плећке п в.) мдадеж величине зрна од сочива, за 3 см. у деоно од десне пдећке. Износећи Петрову ФотограФију, позивамо све подицијске власти да обрате пажњу на њега. У случају повратка у Србију, треба га строго казнити за повраћај из прогонства и поново прогнати. 30. прошдог меоеца председник општине трућевачке, у срезу деспотовачком, изгубио је нов печат од месинга за маотидо, обдика елипсе, који на једном крају има грб, а на другом «суд оаштине трућевачке". Депеша начелника среза деопотовачког Бр. 1 49 4 6.

У вароши Смедереву пре неколико дана нађено је једно жепско ждребе, маторо 5 ме-

сеци, длаке доратасте, без роваша. Акт начелства округа смедеровског Бр. 1047 6.

КРАЂЕ СТОКЕ Младену Стефановићу, земљод. из Драгијевице среза подгорског, ноћу између 22. и 2 3. пр. меоеца, украђена је једна кобила, ддаке мрко-доратасте, висока 150 см., са жигом положено аК". Акт начедника с.реза подгорског Бр. 11 106.

Огњену Мирковићу, земљоделцу из Винца, среза годубачког, 25. прошлог месеца украђен је један коњ, матор 10 година, длаке доратасте, са жигом «Т В . Депеша начелника среза голубачког Бр. 1 06 3 4.

Јеврему Пауновићу, земљоделцу из Пиносаве, среза врачарског, на дан 28. прошлог месеца украђене су са паше две кобил' 3 . Једна је кобида матора 7 година, длаке црне, брњаста, у задњу десну ногу путоногаста, са жигом положено дТ", а друга је матора 4 го-

дине, длаке доратаоте, цветаста, на грудима има ожиљак од амова, са жигом положено цТ". Акт начедства округа београдског Бр. 73 75. Обраћа се пажња свима полицијским и општинским вдастима на ове покрађе. —•••«-» Т Р А Ж Е С Е Гогу Јона, румунског војног бегунца, коме је одређено за стално место пребивања Књажевац, тражи начедник среза заглавског актом Бр. 20728. Стар је 23 године, средњег раста, очију граорастих, мадих бркова, на себи има војничко одело и чизме. Пронађеног треба упутити поменутом начелнику.

Љубисава Гајића, радника обућарског, који је 30. прошлог месеца побегао из Београда од своје матере, тражи кварг дорћолски акт Бр. 10 440. Љубисав је стар 14 година, високог раста, развијеп, у лицу црномањаст. Пронађеног треба упутити поменутом кварту.

Штампа 1фаљ, Срп. Државна Штампарија

уредиик, пџшан Ђ- Ј&импић