Policijski glasnik

СТРАНА 400

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 50

Владимир Дамљановић, бивши осуђеник пожаревачког казненога завода, родом из села Бабине Луке, среза ваљевског, који је са осуде пуштен 2. новембра ове године, ни до данас није дошао у своју онштииу, где има да издржи једну годину нолицијског надзора. Он је стар 3 8. година, средњег раста, косе, браде, и бркова смеђих, очију затворено плавих; од особених знакова има један младеж, величине зрна од сочива, за 22 см. испод седмог кичменог обртња и за 4 см. у десно од кичме. На осуди је био због опасне крађе, а осуђен је пресудом ваљевског првостепецог суда, Обраћа се пажња свима подицијским и општинским властима да га у својим домашајима потраже и пронађеног подвргну издржавању надзора. 0 резултату тражења известити наче шика среза ваљевског с позивом на акт Бр. 1 994 1.

десног лакта, страна антеријорна, и б.) два младежа, величипе кукурузног зрна, у размаку 2*5 см., за 9 см. испод седмог кичменог обртња. Изнооећи његову ФогограФију позивамо све полицијске и општинске власти да га енергично у својим домашајима потраже н пронађеног стражарно спроведу Управи пожаревачког казненога завода с позивом на депешу Бр. 3648.

Душан Алекеић звани „Ћата", коцкар, родом из Лесковца, осумњичен је, да је ноћу између 4. и 5. овог месеца у друштву са још једним непознатим здиковцем извршио убиство у солу Мршт;1нима, срезу леоковачком. Душан ј.е стар 2 5 година, средњег раста, у лицу црномањаст, а неаознати је стар 3 0 година. Како је Душан одмах по извршењу овог

Т Р А зк Е С Ш Видосаву Лукић, радницу код Мандиловића, амбрелџије из Београда, које је нестало 3. овог месеца, тражи Управа града Бео: рада актом Бр. 5 1.0(19, ради предаје родитељима. Она је стара 1 8 година, добро развијена, у лицу смеђа, од одела има загасит жакет, цриу сукњу, на глави капуљачу, а на ногама плитке ципеле. Пронађену треба упутити Управи града Београда. Милана сина Трајка Цветковића таљи гаша из Београда, који је био шегрт код Ђоке Стевановпћа и друга, књиговезаца из Београда, нестало је 20. прошлог месеца и до сада се о њему нншта није сазнало. Он је сгар 1 1 го-

Н А 3 Н А Њ Е Комилети »Полицијсног Гласнин а (< за 1905., 1906. и 1901. год., у елегантном тврдом иовезу могу се добити у уредништву ио цену од 15 динара за једну годину. За оне, који сва три комилета узму уједно, цена је свега 40 динара. Комилети у меком иовезу за 1906. и 1901. год. могу се добити ио цену од 12 за једну годину, или оба заједно за 20 динара.

одговарати, кад у томо послу није суде- I ловао. IV Један општ. деловођа пита: »Да ли се пропис става трећег чл. 120. закона о општинама, треба и мора применити и на општинске службенике кад одсуствују или су случајем спречени да своју дужност врше за време у овом законском пропису?" На ово питање одговарамо: Правило постављено у ставу трећем чл. 120. закона о општинама треба да важи и за општинске службенике, кад нема нарочите друге законске одредбе, која би изузетно друкчије з.ч њих регулисавала ово питање.

СЛУЖ6ЕНЕ 0БЈАВЕ П 0 Т Е Р Е Петар Павловић, осуђеник пожаревачког казпенога завода , родом из Александровца, среза жупског, 7. овог месеца побегао је са рада из Љубичева. Петар је стар 3 5 година, средњег раста, косе смеђе, очију угасито-жутих; од особених знакова има: а.) тетовиран знак у облику вазне, за 5 см. испод превоја

СКРЕЋ.Е СЕ ПАЖЊА

Код Стевана Јов. Јанковића, земљоделца, из села Лесковца, среза млавског, нађена су два крадена вола. -Један је во матор 5 година, црне длаке, белоремаст, малих рогова без роваша, а други је матор 4 годпне, оиво-жуте длаке, малих дебелих рогова, без роваша. Обраћа се пажња свима властима да потраже сопственика ових волова и пронађеног упуте начелнику среза млавског с позивом на денешу 1!р. 7121.

време био у Зајечару, па је затим ступио у једну путујућу глумачку трупу. Он је стар 17 година, високог раста, у лицу смеђ, плавих очију, обрва састављених, на врату има један младеж. Износећи његову Фотографију, која је рађена пре две године, позивамо све полицијске и општинске власти да га у својим домашајима потраже и пронађеног упуте Управи града Београда.

убиства иобегао, то се позивају све полицијске и општинске власти да га живо у својим домашајима потраже и пронађеног стражарно спроведу начелнику среза лесковачког с позивом на депешу Бр. 30103.

дина, малог раста, у лицу црномањаст, од одела има капут и панталоне, на глави качкету, а на ногама опанке. Нронађеног треба упутити Управи града Београда с позивом на акт Бр. 5 0.221.

Ђока Живановић, књиговезац из Босне, 8. овог месеца побегао је испред спроводника, при спроводу за начелство округа подринског. Ђока. је средњег раста, развијен, очију угаситих, косе и бркова смеђих, брија се, на левој руци пема палца, кажипрота и средњег прста; од одела има капут и папталоне од штоФа, на глави шубару, а на ногама ципеле. Нека га све полицијске и општинске власти потраже и пронађеног снроведу начелству округа подринског с позивом на депешу Бр. 18.834.

Душана Раденковића, штампарског радника, кога је нестало пре три меоеца тражи Управа града Београди актом Бр. 507 10 ради предаје његовој матери Катарини Раденковнћ, удови из Београда. По сазнању Душан је неко

Штампа К.раљ. Срп. Државне Штампарије

уредник, Добривој В. Бакић