Policijski glasnik

СТРАНА 40

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 5.

опанке. Позивају ое ове полицијоке и општиноке влаоти да га потраже и пронађеног опроведу начелнику ореза златибороког о позивом на акт Бр. 526. Мидан Радивојевић, окитница, који је био отављен под кривичну иотрагу због више кривичних дела, ноћу између 27. и 2 8. прошлог меоеца побегао је из опште државне болнице, куда је био упућен на лечење. Милан је стар 32 године, оредњег је раота, очију угаоитих, коое и бркова омеђих; од особених зна-

панталоне од штофа, на глави црн шешир, а на ногама цинеле. Од^особених знакова има: а.) брадавицу, величине зрна од оочива, на средини унутрашње ивице леве ноздрве; б.) младеж, длакав, величина 3'5/1-5 см., за 3 4 оМ. иопод оедмог кичменог обртња и за 7 см. у деоно од кичме и в.) слепоочну ћелавоот. На осуди је био због крађе, а ооуђен је преоудом ггрвостепеног оуда за варош Београд на пет година затвора. И раније је био ооуђиван због опасне крађе на две године робије пресудом истога оуда. Но занимању је слуга, а живео је

. Жу

шш.

Џ№:

:,; ЂШШШ :Ж : г• -■.:.■■■■-■■■•;•:: .: " V ■;:■■;: ■■ -■ ■'' ; ■■'- -•;:' - '■■■■' :■' V.' . ,

II :

кова има ; а.) брадавицу, величине кудељног зрна, за 5 ом. испод деоног лоба, и б.) брадавицу величиие зриа сочива, на средини леве плећке. Изнооећи његову Фотограоију ибзивамо ове власти да га енергично иотраже, а иарочито треба обратити пажњу на обале Саве и Дунава, куда ће сигурно покушати да пређе. Пронађевог треба стражарно спровеоти Управи града Београда с позивом на акт Бр. 1 326. „ Живојин — Живко Маринковић, родом из Вел. Ноповића, среза космајоког, осуђеник пожаревачког казненога завода, 2 4. прошлог

у Београду. Изнооећи његову ФотограФију, нозивамо ове нодицијоке и општиноке власти да га у својим домашајима иотраже и пронађеног стражарно опроведу Управи пожаревачког казненог завода о позивом на деиешу Бр. 314.

Непознати крадљивди ноћу између 2 0. и 2 1. ирошлог меоеца разбили су Фијоку Михаилу Навловићу, каФеџији из Ниша, и украли 48 динара у новцу, дувана у вредности од 5 0 динара, један револвер, једаи златан сат, једну туроку сребрну мундштиклу, и 8 динара од 1875. године. Обраћа се пажња свима вла-

;:;ш; **'- ^

!

4 ''

"

Шш - 1 1 шЈ ) 1; •. * Ш !

меоеца иобегао је оа ооуде. Он је стар 39 го- стима, да потраже крадљивце и пронађене опродина, оредњег раста, очију жућкаото-зелених, веду начелству округа нишког 6 нозивом на коое и бркова смеђих; на оеби има капут и акт Бр. 1171.

Светозар Илић, бив. деловођа општине горњо-међуровачке, среза нишког, решењем нишког нрвостепеног суда стављен је нод суд иу притвор због дела из § 95. кривичног закона, али је пре оаопштења решења побегао. Нека га ове влаоти потраже и пронађеног стражарно спроведу начелству округа нишког о позивом на депешу Бр. 2 45 3 4.

Милан Павловић, чувар државних шума из Доње Шаторње, среза јасеничког, округа крагујевачког, решењем крагујевачког првоотепеног оуда стављен је под поротни суд и у притвор због извеоног кривичног дела. Милан је по извршању дела одмах побегао. Обраћа ое нажња свима влаотима да га потраже и пронађеног отражарно спроведу начелнику ореза јаоеничког округа крагујевачког с иозивом на депешу Бр. 1 370. Цили Јохае, с.лужавка, родом из АуотроУгароке, ноћу између 19. и 20. прошлог меоеца нобегла је од овога газде Морица Леви, трговца из Београда, и однела резне отвари његове отарије служавке. Цили је отара 16 година, оредњег раста, у лицу смеђа. Нека је све власти потраже и пронађену спроведу кварту дорћолоком о позивом на акт Бр. 592.

КРАЂЕ СТОКЕ

Ноћу кзмеђу 19. и 20. нрошлог месеца украдена је једна кобила Павлу Јоксимовићу, земљод. из Тропоља, ореза ресавског. Кобила је матора 7 година, длаке доратаоте, оа жигом «Б А». Депеша начелника среза реоавског Бр. 1.046. 19. прошлог месеца нестало је једне кобиле оа ждребетом Голубу Цонићу , артиљериском капетану из Крагујевца. Кобила је матора 10 година, длака доратаоте, цветаота, а жребе је маторо 10 меоеци, зелене длаке. Акт начелства округа крагујевачког Бр. 1115. Обраћа се пажња свима властима на ове нокрађе.

П0Р7КЕ УРЕДНЕШТВА У пооледње време учестало се са тражењем обавештења и о таквим питањима. која пикако не потичу из природе саме службе ошптинских и полицијских власти, нити у опште имају чега заједничког са овом. И овом прилнком уредништво понавља, да ће оно објашњавати само она спорна питања, која су у нераздвојној вези са самом службом, те му се са питањима друге врсте не треба ни обраћати.

НА ЗНАЊЕ Комалети »Полицијског Гласника« за 1905., 1906. и 1907. год., \ј елсгантном тврдом иовезу могу се добити у уредништву ио цени од 15 динара. за једну годину. За оие, који сва три коммлета узму уједно, цен а је свега 40 динара. Комилети I/ меком иовезу за 1906. и 1907. год. могу се добити ио цени од 12 за једну годину, или оба заједно за 20 динара.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

уредник ДобривојјВ.ЈБакић