Policijski glasnik

СТРАИА 288

БРОЈ 36.

љевачке под Бр. 4 9 4, на име Душана Капетановића, из Коцељеве, и опиоује трећег коља. Депеша наче.шика среза азбуковачког Бр. 6772 Анка, разведена Милићевић, рођена Марјановићева, из Шикоша код Осека, пресудом

Драгутин Илић-Поповић зв. ,.п:опче" чију слику доноснмо и Никола Дреновац, оба коцкари, извршиди су два разбојништва па затим побегли. Драгутин је родом из Средњева у ср. рамоком, син свештеника, због чега га зову „попче 8 , стар је 37 година, висок 167 см.

ногама. — Депеша начелства округа рудничког Бр. 5800. Дуца-Гица Јанковић, — Циганин, из Прахова среза неготинског, који одговара за убиство, побегао је из болнице за душевне болести ноћу између 9. и 10. овог меоеца. Он је стар

средњог, сувоњав, кад говори глас му ]е промукао. Трифун је стар 18 годииа, раста средњег, у опште смеђ. Депеша начелства округа подринског Бр. 16605.

Михајло Дамњановић, дунђерскираденик, одговара за крађу али се налази у бегству. Он је раста високог, смеђ, црномањаст, великих бркова. У оделу је грађаноком са опанцима иа

Т Р А Ж Е С Е Коста Весковић, земљоделац из Врчана, отумарао јс од своје кућо и до данас со није вратио. Он је стар 60 година, средњег раста смеђ и просед, очију плавих, незнатно рамље. — Депеша начелника сроза таковског Бр. 1000 1. Мирјана Вићентијевић, из Пауна среза колубарског, отишла је од своје куће пезнано куд. Она је стара 18 година, средњег раста, цриомањаста, очију црних — крупних, у оделу је сељачком. — Акт начелства округ. ваљевског Бр. 12154.

управе града Београда од 10, текућег месеца Бр. 32 98 2, кажњена је затвором и прогонством на овагда у Аустро-Угарску као смутљивица и интриганткиња. Скреће со пажња свима, нарочито пограничним властима, па ову индивидуу, којој никако не треба дозволитм прелаз у Србију.

П О Т Е Р Е Дајош Лоци, чију слику доносимо, и његов брат Тривун, опасни крадљивци, имају да се узму на одговор за више крађа, али се они налазе у бегству. Лајош је стар 23 године, раста

очију костењавих, косе црне. Од особених знакова има: белегу од посекотине у облику праве линије величине 1-5 см., правца вертикалног на првом зглобу палца; белега од посекотине у облику криве линије величине 1 см. на другом зглобу палца леве руке; белега од чира на леђима у облику праве линије, величине 1-5 см. правца косог за 3*5 см. испод седмог обртња. Опис Николин непознат је. Депеша начелника среза поцерског Бр. 8 963. Петар Милутиновић-Јовић, који одговара за двогубо убиство, побегао је 10. овог месеца из болнице за душевне болести, гдо је био на лечењу. Он је стар 28 година, средњег раста, црномањаст. Од особених знакова има белегу од ране па лицу. — Акт управе болнице за душевне болести Бр. 2415.

2 6 година, раста малог, дежмекаот, малих црних бркова. — Акт управе болнице за душевне болести Бр. 2 413. Милосав Вуксановић и Вићентије Валтић, катранџије из Студенице, извршили су убиство у Рибници па затим побегли на својим коњским колима. Ирви је стар 3 6 — 38 година средњег раста, црномањаст, у чакширама и гуњу са шеширом на глави; други Је стар 43 — 45 година, у пеленгаћама и гуњу, црномањаст и мањи од првог. — Депеша начелника среза студеничког Бр. 122 4 6. Непознати крадљивац, украо је Д-ру Шраги, лег.ару из Београда 6 кошуља мушких и гаћа у боји, у вреднооти 7 0 динара. Кошуље су са марком „Ни^о Тга&ег". — Акт кварта дорћолског Бр. 4906. Милан Пауновић, ооуђеник пожаревачког казненог завода, нобегао је из завода 2 1. овог месеца. Он је родом из Иољане среза и округа пожаревачког, стар 24 године, раста средњег, косе црне, чела малог, обрва црних, очију граорастих, образа округлих, бркова црних, браду брија. — Депеша управе пожаревачког казноног завода Бр. 3669. Ирепоручује се полицијским и оиштинским властима, да за овим побеглим лицима учине најживљу иотеру, и у случају проналаска стражарно их унуте власти која је нотерницу издала, с нозивом на означене бројеве акта или депеша.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

уредник Милорад А. Вујичић