Policijski glasnik

СТРАНА 96.

вр.ши дужност деловође, онда би потпуно била изиграна одредба чл. 123. закона о уређењу округа и срезова, јер онда би окрузи могли и да не бирају деловођу оа квалификацијама. Ж. Ђ. не може бити, ни дал>е остати, као вршилац дужности окружног деловође, ни по томе, што закон о уређењу округа и срезова и не прописује, да неко може вршити дужност деловође. По чл. 123. реченог закона може бити само заступник деловође и то и једино: кад деловођа одсуствује, или кад је саречен да врши своју дужност, а не и да неко врши дужност деловође, као што је овде случај. Најзад, он то не може бити ни по томе, п1то њега није за то одредио председник окружног одбора, што изрично наређује чл. 123. истог закона; што плата, коју он прима, није скупштином односно буџетом. који је скупштина решила, одређена за њега, као вршиоца дужности, већ је одређена за деловођу, а он има плату посебно одређену. Са свега изложенога, Министар је, на основу чл. 113. закона о уређењу округа и срезова, решењем од 24. новембра 1910. године П№ 22498. одобрио решење надзорне власти. По изјављеној жалби, Државни Савет нашао је, да је жалбено решење Министрово правилно и на закону основано. — С тога је одлуком од 21. јануара 1911. год. № 593, а на основу чл. 113. закона о уређењу округа и срезова, одбацио жалбу као неумесну. Јос. К. Ст.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ П О Т Е Р Е

Давид Баљанац, повереник Душана Живојиновића, '»-отограФа из Пожаревца, проневе-

рио је овоме газди 725 динара, на затим побегао. Поред потернице коју смо донели у

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК прошлом броју, износимо и његову ФотограФију ради лакшег проналаока. Акт начелотва округа пожаревачког Бр. 4212. Живко Маринковић, ооуђеник иожаревачког казненог завода, чију слику доносимо, побегао је из завода 22. овог меоеца. Оп је стар 38 година, оредљег раода, смеђ, очију жућкастих, бркова пдавих великих, родом је из Београда.

БРОЈ 12.

СКРЕЋ.Е СЕ ПАЖЊА

16. овог месеца, непознато дице увукло се у собу Тине Пецоди, певачице код кТакова 8 у Београду, и из исте украло следећи накит: један златан брош, четвртаот са дугачким златним ланцем; један пар златних минђуша у виду алки; један танак златан прстен са једним белим и пдавим каменом; и један златан прстен

' Ј Ово му је други пут како бега оа осуде. Први пут је побегао меоеца августа прошле године, али је одмах ухваћен и враћен у завод. Депеша пожаревачког казн. завода Бр. 93 3. Препоручује се полицијским и општинским вдастима, да за овим нобеглим лицима учине најживљу потеру, и у сдучају проналаска стражарно их упуте вдаотима које оу потернице издале, с позивом на означене бројеве акта иди депеше.

Т Р А Ж Е С Е Милева Стевана Милојевића, из Хума, отумарада је од овоје куће и до данас ое не зна где је. Она је отара 2 4 године, раота средњег. Депеша начелника ореза нишког Бр. 4960.

Ивана, оина Давида Вићентијевића, из Рабровца, неотало је. Он је отар 1 3 година, раста оредњег, омеђ, очију црних, косе смеђе, Депеша начелника среза јасеничког округа смедеревског Бр. 6143.

Илија Стевана Аврамовића, из Масне у срезу поречком, нестао је. Он је био матроз на штеку орнског бродароког друштва, и како је бодовао од падајуће болеоти, то ое оумња да је пао у воду код Забрежја. Он је стар 27 година, раста оредњег пдав, Депеша начелника среза пооавоког округа ваљевског Бр. 4517.

са једним белим и два црвена камена. Све у вредности 8 0 динара. Акт кварта теразијског Бр. 2515.

КРАЂЕ СТОКЕ Вукоти Урошевићу, из Д. Трпче, украден је коњ, матор 10 година, бедац, оа жигом подожено (( Т» оа белегом на левој плећци од убоја. Депеша начелника ср. љубићоког Бр. 4222. Манојлу Стокићу, из Батуше, украден је један коњ — паотув, матор 3 године, виоок 157 ом. вранац, у обе предње и деону задњу ногу путаот. Депеша начелника ор.пожаревачкогБр. 4982. Алексију Ђуричићу, из Ракове, украдена је једна кобида, матора 10 година, длаке алатаоте, на челу цветаста, виоока 156 ом., ждребна, рена потоеченог, са бедегом иопод гребена. Депеша начедника ср. љубићоког Бр. 4174.

Здравку Аврамовићу, из Тропање, украден је један коњ — паотув, матор 2 1 /., године, длаке алатаоте. на челу цветаст, у обе задње ноге путаот. Депеша начелника ор. ресавоког Бр. 6012. Драгољубу Манојловићу, из Кучајне, украдон је коњ, матор 7 година, длаке риђо-доратасте. Депеша иачелника ор. звишког Бр. 3 548. Обраћа се пажња свима полицијоким и оп штинским вдаотима на ове крађе и крадљивце.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.