Policijski glasnik

СТРАИА "200. . ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСИИК БРОЈ 25.

11ре недељу дана, београдока по.шција задржала је једно веома сумњиво лице, о коме до данас нема никаквих података. Приликом притварања оно није имало никаквих докумената, а изјавило је: да се зове Винко Сајатовић, да је родом из Шпаније, да је по проФесији портир. То своје саодушање оно је одмах сутра дан изменило изјавивши,

тешко ранили оииа му Андрију, па затим побегли. Видосав је стар 3 5 година, средњег раста, црномањаот, на десном образу има посекотину од оекире, при говору муца. Зарија је висок, плав, ћосав, очију зелених. Депеша начелника среза прокупачког Бр. 11230.

КРАЂА СТОКЕ Марку Крстићу, из Коритнице, украден је коњ, матор 10 година, длаке доратасте, са жигом положено „В". Депеша начелника среза бело-паланачког Бр. 5658.

СКРЕЋ.Е СЕ ПАЖЊА

Пепознати крадљивци, украли оу Риотп Трнковићу, баракеру из "Луприје, следеће стварн: један пар новог одела грао боје, један иар ноловног одола непољаве боје, и један пар половних ципела, ове у вредности 140 динара. Допеша пачелотваокруга моравског Бр. 7 07(ј. > • ♦—

Радојица Матић, из Вранова, неотао је 1 4 овог месеца. Он је стар 14 година, оредњег раота. плав. Акт иачелника ореза подунавоког Бр. 108 50.

Видосав и Зарија, браћа Милуловићи, из Чунгуле, убили су Филипа Милуновића и

Он јо родом из Сталаћа, отар је 21 годипу, виоок 173 ом., очију жућкасто зелених, косо омеђе, лица широког, обрва густих. Акт Управе београдоког казненог завода, Бр. 40 60 Иреиоручујо се полицијским н општинским властима, да за овим побеглпм липпма учине најзкивљу потеру, и у олучају проналаска стражарпо их унуто властпма којо су иоторпице издало, с иозипом на озмачспг бројспе акта 11.1И демеше.

На лешу се налазе повреде од тупог оруђа, а нарочито по глави, из чега се да закључити да је прво убијеп, па затим бачен у воду. Депеша начелиика сроза пожаревачког Бр. 11348.

Ђорђе - Ђурђе - Митровић, одбегли притвореник начелника ореза подунавоког, чију омо слику донели у Бр. 23., убијен је од потере у Крсни. Денеша начелника ореза орашког Бр. 1 03 93.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.

Јовану Пауновићу, из Лисовића, украдена је кобила, матора 10 година, длаке алатасте, на челу цветаста, у задњу, леву ногу путаота, са жигом положеио „К". Денешаначелннка орезакосмајског Бр. 1 3866. Обраћа се пажња свима полицијским и онштнским властима па ове крађе и крадљивца.

НАЂЕН ЛЕШ

Морава је, 2 3. овог месеца, код села Брежана, избацила један жеиски лега. Протоколо.м секције утврђено је, да је леш стар 2 2 годиие, добро развијен, лица округлог — лепог, косе и обрва цриих •— великих, чела високог и на љему брадавица величино насуља. зуба здравих — белих. Па лешу јо била са.мо кошуља са рукавима и везом на средини, па средњем ироту десне руке била је бурма од белог паквона. Око паса леш је био везан гвозденим ланцем и алком од шарага, на коме је био иривезан један камен из тоичидерског мајдана у тежини од 3 3 килограма.

Мојсило Станојевић, осуђеник београдског казненог завода, чију олику изнооимо, побегао је 1. овог меоеца из града.

да ое зове Сава Рајковић, а затим Штрајбер Шергер. Даље вели, да је проиутовало целу Европу, и да је било и у Америци. Сем иешто мало сриског језика, говори још Француски, талијански и немачки. У Београду га за сада иико не познаје, и ако оно изјављује да је овде било године 188 9, али све личнооти, на које ое иозвало изјавиле оу да га не познају. Ако би га ко познавао, треба одмах да то доотави Управи града, Београда, с позивом на Бр. 22 38 1, јер сад се тога ради износи његова ФотограФија.