Policijski glasnik

СТРАНА 240.

ПОЛИПИЈСКИ ГЛАСНИК

ВРОЈ 30.

Душан П. Брзаковић, коцкар, из Крушевца, чију слику изнооимо, побегао је иопред епроводника, приликом опровођења у пожаревачки казнени завод. Душан је стар 23 године, средљег расга, обичне развијенооти, очпју граораотих, косе и 1 омедеревоког Бр. 16510. бркова омеђих, малих.

Живадин, опн Радована Николића, из Вел. Крсне, отумарао је од куће, и до сада се није могао пропаћи. Стар је 14 год., раста омаленог, у опште је омеђ. Депеша пачедника среза јасеничког, окр.

Од оообених зпакова има белегу од опекотине, у величини петпарца, на десној руци за 3 см. изнад корена шаке. Ооуђиван је раније за крађу и ФалсиФикат. Депеша пожарев. Казн. Завода Бр. 2417. Препоручује се нолицпјским и општинским властима, да за овим побеглим лицима учине најживл,у потеру, и у олучају проналаска стражарно их упуте властима које су потернице издале, с позивом па означено бројеве акта или депеше.

ТРАЖЕ С Е Јулијана, кћи Тодора Станковића, железничког радника, из Ниша, отишла је од овојих родитеља 28. прошлог меоеца, и до сада се није могла пронаћи. Стара је 15 год., омалена, у лицу округла, црномаљаота, црпих очију и широких зуба. Акт начелства округа иишког Бр. 1 8774. Сретен, Коотадина Николића, из Лозовпка, још лре меоец и по дапа, отишао је од свог газде Аксентија Лазића, бакалина, из Смедерева, и до данас се о њему није ништа могло сазнати. Сретен је отар 16 год., средњег је расга, глават, у лицу пуп, очију смеђих. Депеша начелства окр. смедеревског Бр. 9108. Предраг Милутиновић, бив. браварски гаегрт, из Београда, отишао је од куће 2 5. прошлог месеца, у намери да себи тражи службу, па се ни до данас није вратио. Стар је 16 год., повисок, црномањаот, косе и очију црних, лица округла. Акт Управе града Београда Бр. 27201. Милосава, сина Ваое Вукотића, из Растовнице, нестало је 2 6. пр. месеца. Он је стар 15. до 16 год., стаса средњег, у дицу плав, очију црних и великих, косе смеђе; на глави, више уха има белегу од изгоретине. Акт начелника ср. добричког Бр. 9 38 5.

КР1ЂЕ СТОКЕ Андрн Васићу, из Глоговца, ноћу између 6. и 7. овог месеца, украдене су две краве: једна жута, угојена, матора 6 год., а друга шарена, матора 3 год. Депеша пачелника среза деспотовачког Бр. 12969. Добривоју Томићу, земл.оделцу, из Степојевца, среза посавског, округа београдоког, украдено оу, ноћу између 3. и 4. овог масеца.

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ ДЛБУМА У данашњем друштву све се специјализира. Нико више не верује да један човек може све знати, нити ко има толко самопоуздања, да ое лаћа свију посдова. Ова стручна подела захватида је све гране друштвеног живота, па није чудо, што је оиа већ уочена и у криминалогији. II тамо је ове подељено на струкс. Разбојник не иде да оече кесе; варалице што пазаре адиђаре не иду даље од јуведирских радља; они што извлаче новчанике из џепова по вашарима, саборима и другим гунгудама неће да краду отоку ; коњокрадице неће у разбојништва; опи што продају магаине за прављење банака не уокачу у авлије и станове да краду отвари; а они, којима је омиљена крађа окидање веша оа конопаца тешко да ое лаћају другог посда. Ови последњи до скора оу били везани само за Београд, јер је он, као многољуднији, био всома повољно поље њиховог делања, а нарочито још и по томе, што је покрађу бидо лако учинити, Од неког времена они ое јављају и по унутрашњооти, нарочито по већим варошима. Један од њихових изразитијих иреставника пао је ово дана у руке пожаревачкој подицији. То је Милош Ранковић, родом из Жаркова у округу београдоком. Он је'извршио безброј крађа веша по Пожаревцу, нешто ноћу а нешто у оред беда, дана. И ко зна докле би пожаревачки грађани били изненађивани љеговом љубазношћу, да олучај и овога пута није ноказао, колико неко може бити далеко од уопеха, кад баш мисли да је своју намеру привео крају. Ваљало је покрађу уновчити, и љему се учини згодно да покрађу понуди једном пожаревачком Циганину. За његову несрећу овај је био општиноки олужитељ, те тако Милош меото очекиваних нара улети у апоану.

дво кобиле и један коњ. Једна је кобила матора 1 0 год., длаке алатасте, лисасга, са жигом п в. к.", а друга је длаке враие, са белегом од седла на левој плећки и жигом «0'', матора такође 10 год. Коњ је матор 2'Д год., длаке доратаоте, цветаст, без икаквог жига. Депеша начелника ср. посавског Бр. 10.843.

У ооталом то је редовна оудбина овију оних, који пођу странпутицом. Како ое не сме претпоставити, да ће пожаревачке апоане из оонова изменити навике и скдоности Милошеве то му износимо с-лику, како би га се свет чувао, а и због тога да би се они које је оштетио, пријавили влаоти. Он је и раније два пут осуђиваи за покушај убиотва.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.