Policijski glasnik

СТРАНА 128. ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК БРОЈ 16.

би правилиијо било да је иследни судија тужбом представљено дело најпре извидио, и по том да одређује квалификацију дсла; па ако тада нађе да не стоји представљено дело из § 125 к. зак. веК неко друго, онда тек да акта пошаље иследној полиц. власти, а не да својевољно, без икаквог, дакле, извиђања, мења квалаФикацију дела и предмет упућује иследној полиц. власти. Ј.

СЛУЖБЕНЕ ОБЈАВЕ

ИЗ ПОЛИЦИЈСКОГ АЈ1БУМА Живојин Милорадовић, окитница из В. Поповића, извршио је оиаону крађу из књижароке радње Драг. Ј. Нетровића, у Ћуирији.

Живојин Милорадовић. Он је удешеним кључем отварао врата оа улице, удазио, вршио крађу и оиет затварао врата, и ако је радња на врло живом меоту. По дрокооти, којом је Живојин изводио ову крађу и ио начину извршења, види се, да он није новајлија на овоме послу, и да ће се влас.ти врло често оретати са њиме. Из овога с.е, исто тако, олободно оме извести закључак, да је он још где год вршио ове поолове. па остао неопажен.

и бркова омеђих : од оообених знакова има: на левој руци на иревоју шаке младеж воличине кукурузног зрна, страна спољна; на дес.ној руци белегу од посекотине, права линија правца косог, величине 2 ом. на првом зглобу кажипрота отрана спољна; на грудима ожиљак од ране иеправилна облика, величиие 1-5/2 см. за 7 см. испод опоја кључних костију ; и потиљак испупчен. Акт београдоког казнеНог завода Бр. 209 3.

Кобила је матора 3 године, длаке зелене, цветаста, путаста, висока 135 о. м. са жигом «К В . Кола оу обојена затворено плавом бојом. Депеша начелника среза орашког Бр. 7 37 3. Обраћа се иажња свима полицијским и оиштинским властима на ову иокрађу.

П О 3 и в

Катица, кћи Трајка Јовановића, из Иетровца, и Вдадимир Јовановић, земљоделац ондашњи, побегли су из Петровца, пошто оу прво покрали Трајку : 10 комада акција Млавске Штедионице, 10 комада лозова Црвеног Крста, 15 дуката цеоарских на низи, (190 динара у новчаницама, једну златицу од 10 динара, једиу дијамантоку грану, протење, златне минђуше и разно женоко одело. Катица је омалеаа, црномањаота, дица пуног, округлог, стара 21 годину. Владимир је повиоок, смеђ, оувоњав, бркова малих, предњи зуби ретки. Депеша начелника ореза млавског Бр. 6862. Препоручује се полицијским и општинским властима, да за овим побегдим лицима учине најживљу потеру, и у случају проналаока стражарно их упуте вдастима које су потернице издаде, с позивом на означене бројеве акта или депеша. Т Р А Ж Е С Е Милована, сина Јована Иетровића и Живадина, оина Саве Пешића, из Глоговца, нестало је на дан 19. овог месеца.

Решењем Ћупријоког Првостепеног Суда од 28. новембра 19 03. год. Бр. 2 3674, стављени су под оуд и у притвор Фидии Величковић, хлебароки калФа, родом из Липовице, а живећи у Д. Мутници, и остали за дело одвођења Анђолије Стаматовић из Д. Мутнице извршено 30. септембра 1 903. год., а које је дело кажњиво по § 188. крив. зак., па решењем овога суда од 8. децембра 1903. год. Бр. 24 32 2, пупггени на јемотво у олободу до преоуђења овоје кривице на основу § 171. крив. суд. поот. Али како је оптужени Филии своју слободу здоупотребио и без знања и одобрења оуда пезнано где отумарао, то је тражен раонисом овога суда упућеним овима полициским вдаотима 31. марта 1 905. год. Бр. 8630;, но и тај је распис остао без уопеха. Стога, а на оонову §§ 314. и 3 20. крив. суд. пост. иодедни судија Ћупријоког Ирвоотепеног Суда овим позивом позива Филипа Величковића, из Липовице, да најдаље у року од 3 меоеца од дана штампања овог оглаоа предотане овоме суду ради суђења, — иначе ће оуд и без његовог приоуотва иолеђење наредити и пресуду изрећи. Акт иследног судије Ћупријског Нрвостепеног Суда Бр. 10 546.

Да би га приказали и властима и појединцима, и на тај начин омогућили пажњу првих и чување других, ми му износимо и слику. Акт начелства округа моравског Бр. 4 322.

П О Т Е Р Е Гаврило - Гаја - Ранђеловић, осуђеник београдског казненог завода, чију сдику износимо, побегао је. Он је родом из Бела Потока, среза заглавског округа тимочког, отар 2 3 године, оредњег от-аса, очију угаситих, коое

Милован је стар 12 година, омален, косе и очију црних. Живадин је стар 1 1 година, омален, коое и очију црних. Обојица оу у оељачком оделу. Депеша начелника ореза белопаланачког Бр. 3837.

КРАЂЕ СТОКЕ Филипу Стевановићу, из Ндане, украдена је једна кобила са кодима и прибором.

Штампа Краљ. Срп Државне Штампарије

Уредник Душан Ђ. Алимпић.