Policijski glasnik

СТРАНА 96.

ПОЛИЦИЈСКИ ГЛАСНИК

БРОЈ 12.

од особених знакова има: на левом образу има седам бедега од опекотине. Депеша нишког казненог завода Бр. 18 0.

П О Т Е Р Е Павде Мандић, тежак из Нлоче извршио је убиство и покушај убиства, па је побегао. Стар је 32 год., раста средњег, косе и бркова плавих, очију зелених; говори брзо; од

Марјан Петровић, тежак, родом из Кривеља, који је решењем зајечарског првост. суда стављен под поротни суд и притвор због више дела крађе, побегао је из Зајечароке Окружне Болнице, где је био упућен на посматрање. Стар је 18 година, висока раста, округлих образа иначе сувоњав, косе црне, очију црних; кад говори гледа у земљу. Од одела има на себи: чакшире и гуњ од црног сукна, на глави белу шубару. Акт зајечарског првостепеног суда Бр. 1015.

одела има панташие од полусомота и капут од игајка; на глаВи шубару а на ногама ципеле. Досељеник јепз Црне Горе, а радио је по пругама и мајданима угљеним по унутрашности и ио Бугарској. Депеша иачелника среза јабланичког Бр. 2 0 2 1. Драгутин Филиповић, браварски радник, притвореник Управе вароши Београда, а који одговара за више дела крађе, побегао је.

Боривоје - Вора Живковић, овд. извршио је опаспу крађу, иа је иобегао. Стар је 14 год., маленог раста, црномањаст, на челу има посекотину, кад говори замуцкује; од одела има реклу исцепану, шубару и опанке. Депеша начелника округа крајинског Бр. 1 626.

Родом је нз Градишта, сгар 2 6 год., оредњег стаса, сме!), снтних плавих очију, малих смеђих бркова, добро развијен : од одела има црн капут а на глави браун качкету. Акт Управе вароши Београда Бр. 3 59 4.

КРАЂА СТОКЕ Непознати лопови украли су Јовану Радоњићу, из Боговине, једну кобилу, стару 7

год., задња копита крива, без роваша и дру гих знакова. Непознати лопови украли оу Лападату ЋеФерзану, једно ждребе. старо 1 год., доратасто, без роваша. Депеша начелника среза бољевачког Бр. 2234.

МАНГУП СТОКА

У вароши Ћуприји ухнаћено је једно мангуп женоко ждребе, маторо годину дана, длаке доратасте, без роваша. Акт начелства округа моравског Бр. 18 18.

У X В А Ћ Е Н Михаило Вукашиновић, осуђеник београдског казнсног завода, чију смо потерницу изнели у 1 1 броју „Полиц. Гласника" за ову годину. Акт Унраве београдоког казненог завода Бр. 96 6.

СКРЕЋЕ СЕ ПАЖЊА Александар Ђорђевић, каменорезачки радник, убијеп је 24. Фебруара ове године у Топчидеру. Стар 3 2 год., средњег раста, плав, бркова плавих средње величине — ближих података пема. Како се истрагом није могло утврдити одакле је погинули Александар, и да ли има у опште каквих рођака, да би се могла узети тужба против његовог убице, то се скреће пажња свима подицијским и оиштииским властима да његову родбину потраже и извеоте да се најближи сродник у законом одређеном року пријави Управи града Београда с позивом на Бр. 6887. «хЈЗ=» Н А 3 Н А Њ Е Комалети „Полицијског Гласника « за 1906, 1907, 1908, 1909, 1910, 1911 и 1912 год., у елегантном тврдом аовезц, могу се добити у уредништву ио цену од 20 дин ара за једну годину. Комалети у меком иовезу за ове исте године могу се добити ио цену од 15 д'ин. за једну год., или сви укуано за 80 динара.

Штампа Краљ. Сри. Државнеј Штампарије

Уредник А. Ј. КузмановиЋ.