Policijski glasnik

ОТРАНА 168.

110ЛИЦИЈОКИ ГЛАОППК

ВРОЈ 21.

см. страна спољна; в) на челу јамицу величине просног зрна за 2 с. изнад сиоја обрва; г) младеж величине нросног зрна на десној ноздрви; д) и белегу од шкроФуле величине 6/2.5 на гркљану. Денеша Уираве пожаревачког казненог завода Вр 1177. Бранко Ђурђевић, земљод. п;: В. Крсне, а који одговара за опасну крађу, побегао је 9. јуна испред спроводника. Стар је 24. год , средњег стаса ; плавих очију, коса и бркове плавих, носа правилног. Депеша среског суда за срез јасенички. Паланка Бр. 1872. Драгутин Ј. Андрић, земљод. из Дубровице, а који одговара за иокушај убиства код начелника среза пожаревачког, налази се у бегству. Стар је 33 год., раста средњег; сув, црномањаст, блед, очију црних, косе црне, бркова смеђих, од одела има на себи капут од црне и прслук од жуте коже, на глави шубару, а на ногама опанке. Депеша Управе вароши Београда Бр. 14955. Станко Ђорђевић, осуђеник нишког казненог завода, побегао је. Родом је из Кржинца, среза масуричког округа врањског, стар је 24., малог стаса, главе дугуљасте, смеђе косе, зелених очију, плавих обрва, носа правилна. Депеша Управенишког казненог завода Бр. 1465.

ТРАЖЕ С Е Живога син Војина Јовановића, из Трбушнице отишао је од своје куће 25 маја, па ни до данас није се вратио. Стар је 14 год. раста средњег, црномањаст, у оделу сељачком. Депеша начелника среза колубарскогокругабеоградског Бр.5278.

МАНГУП СТОКА У атару села Калиманца, налази се: 1) крава длаке мрке, рогова

изломљених; 2) крава длаке беле рогова малих; 3) во длаке мрке, рогова јеленастих. Сва гри грла имају жиг »М®. Акт начелника среза пољаничког Бр. 4423.

НАЂЕН ЛЕШ На нмању Куртовићевом у Београду, испод саме цигљане Занатлијске Кредитне Банке, нађен је леш једне непознате женске, чију слику износимо; стара од прилике 50 год. око главе имацрвену мараму, насеби

има блузу плаве боје са белим иругама, црну сукњу, а на ногама црне чарапе и папуче. Акт кварта палилулског Бр. 3609. П О 3 и в Абиб Бесличанин, земл>оделац из Рватске среза новопазарског, стар 35 год., решењем новопазарског окружног суда од 31 маја тек. год. Бр, 1592. ствављен је под суд и у притвор због дела крађе стоке казнимо по § 223. б. крив. закона. Па како се Абиб ни до данас није могао проиаћи пошто је по извршењу дела одмах побегао, то га суд у смислу § 314 крив. суд. поступка, позива, да у року од 3 месеца, када се овај нозив објави, пристане ради суђења иначе ће се

и без његова присуства, извиђење наредити и пресуда изрећи. Од Ново-пазарског окружног суда 31. маја 1913 г. Бр 1592 у Новом Иазару. «^Г&» КРАЂА СТОКЕ Непознати лопови украли су Радојку Васиљевићу, из С. Младеновца, две кобиле. Једна је стара 12 година, висока 151 см., длаке доратасте, имарану на леђима, са жигом положено »К и . Друга је стара 14 година, длаке

доратасте, висока 148 см., са жигом положено »К'\ Депеша начелника среза космајског Бр. 7922. Непознати крадљивци украли су Цвети Марковићки, из Ласова, једну кобилу, матору 5 год, длаке отворено доратасте, у леву предњу ногу путаста, са жигом К, и са мушким ждребетом. Депеша начелника среза бољевачког Бр. 5088.

Н А 3 Н А Њ Е Иомалети „Полицијсног. Гласника« за 1906, 1907, 1908, 1909, 1910, 1911 и 1912 год., у елегантном тврдом аовезу, могу се добити у уредништву ао цену од 20 динара за .једну годину. Комилети у меком аовезу за ове исте године могу се добити ио цену од 15 дин. за једну год., или сви укуано за 80 динара.

Штампа Краљ. Срп. Државне Штампарије

Уредник А. Ј. Кузмановић.