Policiski rečnik : Knjiga prva A — E
зоваће се нарочита комисија, У коју имају да уђу: шеф окружне. финансијске управе односно пореског одељења, београдског односно директор финансијске дирекције као председник, за дотично место надлежни шеф среске управе финансијске контроле и један точилац на ситно из првог става 4. Напомене уз ТБр. 62, кога остали точиоци на ситно из дотичног места изберу, када се врши класи“ – фикација точилаца по кафанама | и механама, а када се врши кла| сификација точилаца из става првог 4. Напомене · уз Тор. 62, У: | комисији има да буде један кафе: џија или механџија, кога остале | кафеџије или механџије из дотичоног места изберу. | 8. Ова се комисија има, састали | у месту седишта надлежне окруж| не финансијске – управе београдског пореског одељења, односно финансијске дирекције најдаље до 1. децембра оваке године И завршити рад на класифицирању за такеену групу до 15. децембра исте године. 9. При класифицирању точилапа пића на ситно, ова комисија. има, да обрати нарочиту пажњу Ha, надгред наведене податке и све точлоце у једном месту поделити по категоријама у четири односно три групе. У прву групу спадају они точиоци пића на ситно, који "имају најлепше али и најпространије локале, на, прометним местима и који праве највећи промет у
спадају оне механе — точионе _ Koje праве мањи обрт и које су на мање живим местима, и T. 7. 10. Ову поделу има комисија, извршити тако, да свака, од три категорије места има точилаца. ко-
че пиће у отвореним или за
дотичном месту. У другу групу |
ји спадају у прву таксену трупу,
а онај точилац пића, на ситно, ји у дотичном месту најбоље ради служи као основ за груписање 0 сталих точилада пића на ситно. На. пр. једно село са 2500 станов ника, има пет точилаца пића на ситно. Онда се од ових шет точилаца онај, који прави највећи промет у дотичном месту, има (стави: ти у категорију 6) у прву трупу. и има платити 1000 динара таксе за пола тодине. Према овоме ТО чиоцу пића разгруписавају се Oстала четири точиоца у остале три таксене групе. ; 11. Бифени, продавнице – ужич“ ких производа, винарско-ранијске, деликатесне, посластичарске и 0: стале њима сличне радње, које то
твореним – судовима, за потрош“ њу у пословним просторијама, без обзира на место (вароши, градови) у којима се налазе, пла, ћају највеће таксе из тач. а), 6) и. ву 'ТБр. 692, 7. ј. бифеи и т. д. пла ћају према промету места на, Коме, се налазе таксу 1500, 1000 или 75 динара, за свако пола године, пре ма томе у коју од ове три групе с обзиром на све предвиђене околности буду увршћене од стране од“. ређене комисије. Ове радње ипак не могу да служе као основ за, труписање осталих точилаца у догичном месту у поједине таксене групе.
12. Најмању таксу из бвих три“ ју категорија плаћају винограда“ ри, којима је дозвољена. штрода ја, вина сопственог производа ако уз то не точе никаква, пића. 1
13. Лица, која, обављају точење пића, на ситно под шатрама, на, гашарима, сајмовима, цркве славама, као и она лица која, пра. те војску на маршу, плаћају такеу из тач в ТБр. 62, и то из прв таксене трупе, ако немају сталног