Prosvetni glasnik

ПРОСВЕТНИ глдсник

ИЗЛАЗИ ДВД ПУТ сваког месеца у свескама од 3 и внше табака. ^ Претплата се шиље управи Државне Штампарпје, ор цена је : за србпју 12 дин., а за ауотро-угарску 15 дпн. на годину сј"' а рукоппси уредништву. XIII СВЕСКА 15- НОВЕМБРА 1880. Г. ГОДИНА I

ПОСТ АВх/БЕЊА НАСТАВНИ^А У СРЕДЊИМ 1ВДО<ДАМА

Сава Антоновић, предавач пиротске ниже гимназије, за предавача београдске гимназије, 28 Октобра о. г. Богољуб Рашић, државни питомац, за предавача гимназијске реалке у Горшем Милановцу, 3 Новембра о. г. Коста Ивковић, учитељ цртања гимназијске реалке у Књажевцу, за предавача ниже гимназије у Зајечару 3 Новембра о. г.

Мидун Ибровад, предавач гимназијске реалке у Горњем Милановцу, за предавача ниже гимназије у Ужицама 3 Новембра о. г. Јован Клима, предавач ниже гимназије у Зајечару разрешен је од дужности, 3 Новембра о. г.

ПОСТАВЛБЕЊА УЧИТЕЛБС^А У >1ктом г. министра просвете и црквених пос^лова о^ 2ј. октобра о. г. постав^љени су 8а наставнике у основним шкоглама и то!

У јагодинсном окруту Катарина Настасијевићева, за учитељицу десете

класе I разреда 2 оделења основне женске школе у Јагодини.

у^ктом г. министра просвете и црквених посиова 0,4 2ј. октобра о, г. премештени су са с<дужбом ови наставници основних шкоиа и тоi

У јагодинском округу Персида Поповићева, привремен.а учитељица десете класе I разреда основне женске школе у Јагодини, за учитељицу десете класе I одељка I разреда при истој школи.

У нишком округу Тодор К. Адексић , привремени учитељ десете класе основне школе у Злокучпнима, округа пиротског, у Црвену Јабуку. У црноречком округу Живан Петровић, учитељ четврте класе основне школе оштрељске у Велики Извор.

^ДкТОМ Г. МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ и ЦРКВЕНИХ ПОСхЛОВА од 2~ј. ОКТОБРА о. г. РАЗРЕШЕНИ су од учите^љске дужности: У јагодинском округу Ђ ^арија Радичанинова, привреиена учитељица де•сеђе иц&се осиовне мушке школе рибарске, по молби. : ТЈ.1 /гН? 44

У београдском округу Јован Десимировић, учитељ осме клаое /кповнг школе у Миријеву, по молби. ^"'1'Л