Prosvetni glasnik

76

ПРОСВЕТНИ глдсник

( ИЗЛАЗИ ДВА П7Т сваког месеца у свескама од 3 и више табака. Претплата се шил>е управи Државне Штампарије, ЦЕНА ЈЕ : ЗА СРБИЈУ 12 ДИН., А ЗА АУСТРО-УГАРСКУ 15 ДИН. НА ГОДИНУ а руКОПИСИ УРЕДНИШТВУ. XV СВЕСКА 15- ЛЕ11ЕМБРА 1880, Г. ГОДИНА I

јЧ ЕГОВО Ј1ИСОЧАНСТВО, ^ЊАЗ, Б^АГОВОИЕО ЈЕ НА ПРЕДЛОГ ЖИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ПРКВЕНИХ ПС СтЛ ОВА, УКАЗОМ ОД 18 НОВЕМБРА О. Г. ПОСТАВИТИ! У великој школи Јована Жујонића , за суплента и за катедру | минерадогије о геологнјом. ј^ЕГОВО ЈВИСОЧАНСТВО , ј?ЊАЗ, УКАЗОМ ОД [9 НОВЕМБРА О. Г. БИАГОВОхЛЕО ЈЕ НА ПРЕДИОГ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСИОВА РЕШИТИ ! Да се на основу члана 7. тачке а. закона о уређењу а његово место, на основу чл. 7. тачке б горе споменуГлавног просветног Савета од 1 марта 1 880 године, тог закона , постави за редовног члана Главног проразреши од дужности редовног члана Главног про- светног Савета, библиотекар народне библиотеке, архисветног Савета, пређашњи библиотекар народне би- мандрит Н. Дучић. блиотеке Јован Вошковић, проФесор Велике школе,

^ Б егово јЗиСОЧАНСТВО, ј^њаз, биаговоиео ЈЕ НА ПРЕД .ЛОГ МИНИСТРА ПРОСВЕГЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСтЛОВА, ОД 22 НОВЕМБРА О, Г. РЕШИТИ I Да се Јован Марковик , пнсар треће класе кон- | зис ™рије епархије шабачке, отпусти из државне службе, I по молби својој.

ГХ О С Т АВ Љ Е Њ А НАСТАВНИ^А У СРЕДЊИМ ШКОЛАМА

Марко Андоновић , учитељ IV разреда основне школе неготинске, за учитеља певања у неготинској нижој гимназији, 2 5. новембра о. г. Љубомир Еовачевић, проФесор учитељске школе, за хонорарног предавача српске историје у вишој женској школи, 2 8 новембра о. г. Светиедав Вудовик, професор београдске гимназије, за хонорарног предавача српске књижевности у вишој женској школи, 2 8 новембра о. г.

Нестор Ристић, учитељ основне школе смедеревске, за вероучитеља смедеревеке ниже гимназије, 2 9 новембра о. г. Ђор^е Димић, практикант министарства просвете и црквених послова, за предавача I ниже гимназије београдске, 1 декембра о. г.