Prosvetni glasnik

51

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

ИЗЛАЗИ ДВЛ. ПУТ сваког месеца у свескама од 3 п више табака. С гт л ттт „ Ј Претплата се шиље управи Државне Штампарије, цена је : за Орбију 12 дин., а за Црну Гору, Буглрску, Босну, с*> Херцеговину, Аустро-Угарску, Румунију и Турску 15 дин. на годину I а РУ К0ПИСИ уредништву. XI СВЕС^А У БЕОГРАДУ, 15, ЈУИА 1881. Г. ГОДИНА XI

Постављења наставника у средњим школама Актом г. министра иросвете и црквених аослова. од 8 Јуна ов. г. иостављен је за наставника средњих школа : Никода ДбСПОТОВић, за предавача ниже гимназије лесковачке

Постављења наставника у основним школама Актом г. министра иросвете и црквених иослова од 9. Јуна о. г. аостављен је : за наставника основне школе у округу шабачком : Жилан Вошњаковић, привремени учитељ основне љешничке школе, за сталног учитеља исте школе.

Премештаји наставника основних школа Актом г. министра иросвете и црквених иослова од 9. Јуна о. г. ирвмештен је са службом наставник основне школе у округу шабачком : Дазар Станковић, учитељ основне шкоде на Охриду, за учитеља основне шопићске школе, у београдском округу 110 молби.

Разрешења од дужности наставника основних школа. Актом г. министра иросвете и црквених иослова разрешен је од дужности наставни ка основне школе : у црноречком округу : Влагоје Ристик, заступник учитеља III и IV разреда основне подгорачке школе. »