Prosvetni glasnik

ИЗЈХЛЗН ДВА ПУТ сваког мзсеца у свескама од 3 и вииш табака« Ј цена је : за Србију 12 дин., а за Црну Гору, Бугарску, Босну, ј Херцеговину, Лустро-Угарску, Румунију и Турску 15 дин. на годину

сник

Претилата се шиље управи дри;авне штампарије, а рукоииси уредништву.

XVII свесд;а

У БЕОГРАДУ, 15- СЕПТЕМБРА 1881.

ГОДИНА 11

УНАЗИ ЊЕГОВОГ ВИСОЧАНСТВА

МИЛАН М. ОБРЕНОВИЋ IV. по милости божијој и вољи народа КЊАЗ СРПСКИ

На предлог Нашег министра просвете и црквених послова, а по саслушању министарског савета, решили смо и решавамо: Да се Тома Моду.н, супленат београдске гимназије, на основу 76 закона о чиновницима грађанског реда, отпусти из државне службе и да му се један пут за свагда изда из државне касе једномесечна плата. Наш министар просвете и црквених послова нека овај указ изврши, 1 августа 1881 год., у Ишлу. На предлог Нашег министра просвете и црквених послова постављамо : Ранка М. Лукића, практиканта конзисторије јепархије београдске, за писара треће класе конзисторије јепархије нишке. Наш министар просвете и црквених послова нека овај указ изврши. 5 августа 1881 год., у Ишлу.

На предлог Нашег министра просвете и црквених послова разрешавамо од дужностн редовног члана Главног Просветнот Савета пређашњег проФесора келике школе. а садашњег главног иншпектора железнице, Михаила Петковића, због промене положаја а по његовој молби. Наш мипистар просвете и црквених послова нека овај указ изврши. 5 августа 1881 год., у Ишлу.

На предлог Пашег министра просвете и <црквених послова решили смо и решавамо: Да се свештеник Димитрије Алексић, писар друге класе конзисторије нишке јепархије, по молби својој отпусти из државне службе. Наш министар просвете и црквених послова нека овај указ изврши. 5 августа 1881 год., У Ишлу.

На предлог Нашег министра просвете и црквених послова иостављамо: Димитрија Алексијевића, проФесора нишке гимназије, за проФесора ниже гимназије пиротске, по потреби службе. Наш министар просвете и црквених послова нека овај указ изврши. 1 5 августа 1881 год., у Ишлу

На предлог Нашег министра просвете и црквених послова решили смо и решавамо: Да се Лазар Карамарковпћ, проФесор прве ниже гимназије београдске, по молби својој отпусти из државне службе. Наш министар просвете и црквених послова нека овај указ изврши. 31 августа 1881 год., у Бечу.