Prosvetni glasnik

ПРОСВЕТНИ глдсник

ИЗЛАЗИ ДВА ПУТ сваког месеца у свескама од 3 и випш табака. ј цена је : за Србију 12 дин., а за Црну Гору, Бугарску, Босну, Херцеговину, Аустро- Угарску, Румунију и Турску 15 дин. на годину

Претплатд се шиље управп државне штампарије, А РУКОПИСИ УРГДНИШТВУ.

XXII СВЕСКА

У БЕОГРАДУ, 30. НОВЕМБРА 1881.

ГОДИНА II

УИАЗИ ЊЕГОВОГ ВИСОЧАНСТВА МИЛАН М. ОБРЕНОВИЋ IV по милости божијој и вољи народа КЊАЗ СРПСКИ

На предлог Нашег министра просвете и црквених послова, постављамо: Јефту Ђорђевића , проФесора II ниже гимназије београдске, за директора и проФесора исте школе, и 14. Новембра 1881. год. У Београду. МиНИСТАР ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСДОВА, јЗт. ј ^ОВАКОВИЋ , С. р.

Димитрија АлексијсвиКа, проФесора ниже гимназије гшротске, за проФесора и директора исте школе. Наш министар просвете и црквених послова нека овај указ изврши.

ЈА. ЈА. рврЕновии, с. р.

Постављења наставнина у средњим школама

Актом г. министра иросвете и црк< Г. Јосиф МаринковиК за учитеља нотног певања у Богословији, 10. Новембра о. г. Г. Рихард Ланге, подиннсињер округа књажевачког, за хонорарног учитеља цртања и краснописа у књажевачкој гимназијској реалци , 14. Новембра ове године. Г. Димитрије Андрејевић учитељ моделисања у

;них иослова иостављени су: Београдској реалци, за учитеља цртања и краснописа II ниже београдске гимназије, 16. Новембра о. г. Г. Љубомир ИлиК учитељ телесног вежбања у београдској гимназији за предавача геометријског цртања у I нижој београдској гимназији, с тим, да предаје и телесно вежбање у првој нижој гимназији и гимназији београдској, 23. Новембра о. г.

Разрешења од дужности наставника средњих школа Актом г. министра иросвете и црквених иослова разрешени су:

Г. Светислав Вуловић, проФесор Велике Школе, од предаваштва у Вишој Женској Школи, 12. Бовембра о. г., по молби.

Г. Никола Н. Поаовић, учитељ цртања II ниже гимназије геоградске, 16. Новембра ове године, по молби.