Prosvetni glasnik

ПРОСВЕТНИ

ИЗЈ1ЛЗИ ДВА П"Т сваког меседа у свескама од 3 и више тавдка. Цена је: за Србију 12 дин. , а за Дрну Гору, Бугарску, Босну, Хердеговину, Аустро-Угарску Румунију и Турску 15 динара на годину

предплата се шаље управи државне штампариЈе, а рукониси уредништву.

II и III свес ^ а

У београду 15. фебруара 1882.

година III

Постављења и премештаји наставника средњих школа

Актом г. министра иросвете и црквених аослова

I Постављен је: У В и П1 о ј ж е н с к о ј ш к о л и : Г. Момчило ИваниК, супленат Веоградске реалке, за хонорарног предавача историје српске књижевности, '26. Јануара о. г.

II Премештени су: Г. Стеван Шрам, учитељ нотног певања и муаике у Учитељској школи, за учитеља нотног певања у Богословији, 25. Јануара о. г. Г. Јосиф МаринковиК, учител. нотног певања у Богословији, за учитеља нотног певања и музике у Учитељској школи, 2б. Јануара о. г.

-И-

Постав/вења, премештаји и разрешења од дужности наставника основних школа

Актом г. министра иросвете и црквених иослова

I Постављени су : У округу алексиначком: Г-ђица Босиљна Нинипвва, за учитељку II разреда женске школе алексиначке. 28. Јануара о. г. У округу врањском: Г. Васиљко Милосављевић , за заступника учител.а основне тколе грделичке, '28. Јануара о. г. У округЈ смедеревском: Г. Коста ДимитријевиА, за учитеља III и IV разреда основне школе милошевачке, 26. Јануара о. г. У о к р у г у ћупријском: Г. Ђорђе РадошееиК, за заступника учитеља основиб школе у Глоговцу, 5. Фебруара о. г.

II Премештени су: округу алексиначком: Г-ђа Јелена ЈовановиКка, учитељка II разреда женске школе алексиначке, у 1. одељење II разреда мушке школе тамошње, 28. Јануара о. г., по нотреби. У о к р у г у тонличком: Г. Алекса Радојевић, учитељ основне школе мајданске, округа рудничкога, за учитеља основне школв у Облачини, 4. Фебруара о. г., по потреби. У ужичком округу: Г. Сретен Ааааревић , учитељ iii и IV разреда основне школе ариљске, за учител.а основнв школв у Прклииама, 28, Јануара о. г., по молби.