Prosvetni glasnik

УШВ. БИБЛИ & 6* ^' Ш/

ПРОСВЕТНИ ГЈ1ДСНИК

ИЗЛЛЗИ ДВЛ П7Т сваког месеца у свесеама од 3 и више табака. Цена је : за Србију 12 дин., а за Црну Гору, Бугарску, Босну, Херцеговину, Аустро-Угарсеу, Румунију и Турску 15 динара на годину.

претнлата се шаље управи државне штампарије, а рукописи уредништву.

I СВЕСЈ^А У БЕОГРАДУ 15. ЈАНУАРА 1883. ГОДИНА IV

УКАЗИ ЊЕГОВОГ ВЕ/1ИЧАНСТВА

Његово Величанство, Краљ, благоволео је, на аредлог министра иросвете и црквених ао слова, указом од 29. Д<кембра 1882. год. иоставити : Миленка ОбрадовиАа, проФесора ваљевске ниже гимназије, за нривременог директора исте гимназије

Његово Велачанство, Краљ, благоволео је, на аредлог министра аросвете и црквених иослова. указом од 29. Декембра 1882. год аоставити : Сретена ПеливановиКа, предавача нишке гимназије, за.проФесора исте гимназаје.

Његово Всличанство, Краљ, благоволео је на аредлог министра аросвете и црквених аослова, а ао решењу Народнс Скуиштипе, указом Својим од 31. Декембра 1882. год. решити : Да се Антонију ФраниЛу, проФесору пожаревачке ниже гимназије, уваже године службе проведене у супленству п проФесорству од 19. Августа 1871. до 3. Септембра 1877. године, равно шест година и четрнаест дана.

Његово Величанство, Краљ, благоволео је на иредлог министра иросвете и црквених иослова, а ио решењу Народне Скуаштине, указом Својим од 31. Декембра 1882. год. решити: Да се Ћури Козарцу, директору београдске гимназиЈе, уваже године проФесорске сдужбе проведене на дидеју у Ђакову, и то од 27. Августа 1863. до 10. Августа 1869. године, равно пет година, једанаест месеци и двадесет и два дана.

Постављења и премештаји наставника основних школа; Нчг

Актом г. министра иросвете и црквених иослова

I Постављени су: У ВАРОШИ БЕОГРАДУ : г. Јован ИванишевиЛ, за учитеља I и II разреда основне школе на Јалији, 30. Децембра 1882. г.

у врањском округу : г. Љубомир МиКиЛ, за заступника учитеља тпколе у Преображењу, 18. Децембра 1882. г.