Prosvetni glasnik

115

ПРОСВЕТНИ

ИЗДАЗИ ДЗЛ П7Т сваког месеца у свескама од 3 и више габака. цена је Г за СрБИЈУ 12 дин., а 8а ЦрНУ ГоРУ, бугарску, Босну, Херцеговину, Аустро-Угарску, Румунију и Турску 15 динара на годину.

претплата се шал>е Улрави државне штампарије, а рукописи уредништву.

XXIII свеска у београду 15. де^ембра 1883. година IV

УКАЗ ЊЕГОВОГ ВЕЛИЧАНСТВА

Његово Величанство, Ераљ, благоволео је на иредлог министра иросвете и црквених иослова, указом Својим од 25. Новембра о. г. иоставити: Протосинђела Никанора, проФесора Вогосдовије, за овогодишњег ректора Богословије.

Постављења и разрешења од дужности управитеља основних шнола

Актом г. министра иросвете и црквених иослова

I Постављен је: г. Димитрије МиловановиК, учитељ IV разреда школе палилулске, за управитеља школе палилужже, 24. Новембра о. г.

II Разрешен је: г. Димитрије ЈовановиК, управитељ основне школе палилулске у Београду.

Постављења, премештаји и разрешења од дужности наставнина основних школа

Актом г. министра иросвете и црквених иослова

I Постављени су: у нишком округу: г-ђица Анђелија ЖладеновиКева, која је свршила Вишу женску школу, у I разред II одељења мушке школе власотиначке, 24. Новембра о. г. у црноречком округу: г. Исак ИзраиљевиК, бивши државни питомац, за привременог учитеља школе у Вратарници, 19. Новембра о. г. г-ђца Драга Јованови&ева, која је положила учитељскн испит, за привремену учитељку I и II разреда школе бољевачке, 19. Новембра о. г.

г. Васа ФраничевиЛ, богослов, за привременог учитеља III и IV разреда школе бољевачке, 19. Новембра о. г. у чачанском округу: г. Саватије БожиК, богослов, за учитеља I и II разреда школе на Рашкој, 19. Повембра о. г.

I

II Премештени су: у ваљевском округу : г. Тодор Благојевић, учитељ I н II разреда школе обреновачке , у I разред исте школе. 19. Новембра ове год.