Prosvetni glasnik

ПГОСВЕТНИ ГЛАСНИК ИЗЛАЗИ ДВЛ И7 Т Сваког иесеца у свескама од 3 и 1 претплата се шаљЕ ВИШЕ ТАБАКА. ТДеНЛ ЈЕ:. ЗА СрБИЈУ 12 ДИН., А ЗА Црн -У у "У1_ХЈг- 1 А-ТЗЗИЕ Гору, БугАРСКУ, Босну, ХеРЦЕГОВИНУ, АуСТРО-УгаРСКУ, X кјр.-слрш- држа.внб ххјгг-а.п^пша-гисје, Румунију и Турску 15 динара на годину. т А рукописи уреГдништву .

III И IV СВЕСЈ^А у јЗеограду 15. и 28. ^Фебруара 1885. ГОДИНА VI укази његовог величанства Његово Величанство Краљ благоволео је, на аредлог министра аросвете и црквених иослова, указом својим од 16. Фебруара ове год. аоставити : у министарству просвете и црквених послова: Д-ра Николу Ј. ПетровиКа, секретара прве класе, за реФерента за основну наставу; Живојина II. СимиКа, секретара друге класе, за секретара прве класе. Његово Величанство Ераљ благоволео је, на иредлог министра иросвете и црквених иослова, на основу чл. 7. закона о уреЏњу Главнога Просветнога Савета и с обзиром на чл. 71. закона о основним школама, указом својим од 25. Фебруара ове године иоставити: Д-ра Николу Ј. ЛетровиКа, реФерента за основну наставу, за члана Главног Просветног Савета.

Његово Величанство Краљ благоволео је, на иредлог министра иросвете и црквених аослова, указом својим од 28. Фебруара ове године, решити: Да се Божидару ПрокиКу, супленту београдске гимназије, уважи оставка, коју је поднео на државну службу.

Постављења хонорарних професора Велике школе

У ВЕЛИКОЈ школи :

Дктом министра просвете и црквених пос^лова од 31. Јануара о. г. иостављснџ су: Г. Милан МихаиловиК, капетаа II класе, за хонорарног проФесора Ратне службе; Г. Боривоје Неишћ, поручик, за хонорарног проФесора Бојне Фортификадије; Г. Обрсн МиливојевиЛ, иоручик, за хонорарног проФесора Борења.

9

Г. Лазар Павловић, кацетан I класе, за хонорарног проФесора Војне Администрације; Г. Јован КовачевиК, канетан I класе, за хонорарног нроФесора Познавања оружја; ■