Prosvetni glasnik

50

ПРОСВЕТНИ ГЛСНИК ИЗЛАЗИ ДВД П7Т оваког месеца у свескама од 3 и I претплата се шлл,е ВИШЕ ТАБАКА. Ц е НА је : ЗА СрБИЈУ 12 ДИН., А ЗА ЦрНУ V удр дви: Гору, БуГАРСКУ, БоСНУ, ХеРЦЕГОВИНУ, АуСТРО-УгаРСКУ, А кзр--озрп. државне хх1г[ -а-зјлхт-а-^х-хје, Румунију и Турску 15 динара на годину. у а рукопиои уредништву. XV СВЕС1^А V ^ ЕОГРАДУ 1^. ^Д ВГУСТА 1885. ГОДИНА VI

УКАЗИ ЊЕГОВОГ ВЕЛИЧАНСТВА Његово Величанство Краљ благоволео је, на иредлог министра аросвете и црквених аослова, указом својим од 17. Јула ове год. аоставити: Јована СтанојевиКа, свештеника неготиеског, за иочасног члана конзисторије епархије неготинске.

Његово Величанство Краљ благоволео је, на аредлог министра аросвете и црквених иослова, указом својим од 31. Јула ове год. решити: Да се Светозару ЦветковиКу, свештеиику, секретару коезисторије епархије нишке уважи оставва, коју је иоднео на државну службу.

Његово Величанство Краљ благоволео је, на аредлог министра иросвете и црквених иослова, указом својим од 5. Августа ове год. решити : Да се Алекси ПетровиКу, свештенику, протоколисти конзисторије еиархије београдске уважи оставка, коју је иоднео иа државну службу.

Разрешења од дужности наставника средњих школа Актом МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСхЛОВА разрешен је; у крагујевачкој гимназији : г. Шилан Мужа, предавач, 17. Јула ове године.