Prosvetni glasnik

1

ПРОСВЕТНИ глсник

и 1

претплата се iiiаље

ИЗЛАЗИ ДЗА П7Т сваког месеца у сбескама од 3 џ ж више табака. Ц ена је: за С рбију 12 дин., а за Ц рну у УПРАВИ Г ору, Б угарску, Б осну, Х ерцеговину, А устро- У гарску, ^ о-рхт. државне Р умунију и Т урску 15 динлра на годнну. у а рукописи уредништву.

I свеска

V ^ЗЕОГРА^У 15. ј ЈАНУАРА

година VII

Разрешења од дужности наставника средњих шнола

ДкТОЈД МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОС^ЛОВА Разрешена је:

У ВИШОЈ ЖЕИСКОЈ ШКОЛИ

г-ђа Полексија Тодоровипка, учитељица цртзља, 30. Децеибра 1885. год. по жолби.

.1. ј тжж т^>1

Постав/вења управитеља основних школа

ЈккТОМ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОС^ЛОВА

Постављенк су: г. Тома ТодоровиЛ, учитељ IV разреда шволе крушевачке, за управитеља крушевачких основних школа, 2. Децембра 1885. г. Илија ГојковиК, учитељ II, III и IV разреда школе голубачке, округа ложаревачког, за управитеља голубачких школа, 16. Децембра 1885. т

г. Милован МарушиЛ, учатељ III и IV разреда школе подгорачве, округа црноречког, за уиравитеља школе у Подгорцу, 19. Дсцембра 1885. г. Тодор БлогојевиЛ, учитељ V и VI разреда школе обреновачке, за управитеља школа обреновачках, 3. Јануара о. г.

<0

г /

}Г .. Ј п Постављења, премештаји и разрешења од дужности наставника основних шнола

6 Е.О^

Дктом МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ пос^аовА I Постављени су : У КРАГУЈЕВАЧКОМ ОКРУГУ : г-ђа Еосара ПоиовиКка, бивша учитељица, за учитељицу I разреда мушке школе рачанеке, 31. Децембра 1885.

у пожаревачком округу i г-ђа Станка ЉубичиКка, бивша учитељица, за учитељицу II разреда женске школе у Великом Градишту, 14. Децембра 1885.