Prosvetni glasnik

46

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

И-Зслази два пут сваког меседа у свескама од 3 н ВИШЕ табака. ЦеНА ЈЕ г за СрБИЈУ 12 ДИН., а за ЦрНУ Гору, Бугарску, Босну, Херцеговину, Аустро-Угарску, Румунију и Турску 15 динара на годину.

претплата се шаље Управи Кр. Срп. дракавне штампарије. а рукописи уредннштру.

x свеска

У Веограду 31. Маја 1886.

година VII

УКАЗИ ЊЕГОБОГ ВЕЛИЧАНСТБА Његово Величанство Краљ благоволео је, на лредлог мжнистра просвете н цргсвепжх послова, указом својнм од 14. Маја ове год. поставитж: Симу ЖивковиКа, директора крагујевачке гимназије, за директора ииже гимназије у Врањи, по потреби службе. Његово Велжчанство ЈСраљ благоволео је, на предлог мипжстра просвете п црквеплх послова, указом својпм од 15. Маја ове год. поставпти: Милутша ПоиовиКа, нротојереја округа ћупријског, за члана аиелаторијске конзисторије. Његово Величанство Краљ благоволео је, па предлог мипистра просвете и црквепих послова, а по саслушању мипистарског савета, указом својим од 15. Маја ове године решити: да се архимандрит НиКифор ДучиК, библиотекар народне библиотеке, на основу §-а 76. закона о чиновницима грађаноког реда, отпусти из државне службе, и да му се једном за свагда мзда његова једномееечна плата, и да се у исто време разрепш од звања потлредседника апелаторијске конзисторије.

Постављења наставника Белике школе Постављен је: у великој школи: г. др. Димитрије ДаниК, за хонорарног иро®есора ниже математичко анализе, 6. Маја ове год.