Prosvetni glasnik

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

Излази два пут сваког месеца у свескама од 3 и више табака. ЦеНА је за СрБИЈУ 12 ДИН., а за ЦрНУ Гору, Бугарску, Босну, Херцеговину, Аустро-Уга.рску, Румунију ii Турску 15 динара на годину.

ИРЕТИЛАТА СЕ ШАЉЕ ЈУправи Кр. Срп. дрзкавне штампарије, А РУКОГГИСИ УРЕДИИШТРУ.

III сбескл.

У Београду 15 Фезруара 1887

годинл. VIII

7КАЗИ ЊЕГОВОГ ВЕШ^^А.НСТВА

Његово Величанство Краљ, на иредљог мшистра иросвете и црквених иослова, а ао саслушању Архијерејског Сабора, указом својим од 1. Јануара ове године, благоволео је иоставити : Преоевешт.зиог оииекола жачхог, гос шдчна Ннвааорл, :м овогод чиљвг ирздмдвива аиедаторијске конзиеториј е.

Његово Величанство Краљ, на иредлог мшистра иросвете и црквених иослова, а на основу члана 7. закона о уређењу Главног Просветног Савета, указом својим од 14. Јануара ове године, благоволео је иоставити : Архимандрита др-а Никодижа Милаша, раксори богосдошје, за рздовног члана Главног Просветног Оавета.

Његово Величанство Ераљ, на иредлог мшистра иросвете и црквених иослова, благоволео је указом својим од 14. Јануара ове године иоставити : Зарију Р. Поиовика, ноиоћника III клаее благајника врпњског, за нисара нрве класе министарства иросвете и црквених носдова.

Његово Величанство Краљ, на иредлог министра иросвете и црквених иослова, благоволео је указима својим од 26. Јануара ове године иоставити : Јована Миодраговића, ироФесора нпгаке учитељске гаколе, за ироФесора београдске гимназије ио молби, с нравима и дркноетима гимназијсвих ировесора, — и Саву Поиовића, за иисара треће класе конзисторије енархије београдске.

нросветни гласник

11