Prosvetni glasnik

ПРОСВЕТНИ ГЛАСНИК

Излавн два п уг сваког меоеил у СВЕСКАМА ОД ТРИ ii ВИШЕ ТАБАКА. ЦеНА ЈЕ : ЗА СрБПЈУ 12 ДПН., А ЗА ЦрНУ Гору, Бугарску, Боспу, Херцеговину, Аустро-Угарску, Румуннју и Турску 15 дпнара на годину.

ПРЕТГШТА СЕ ШАЉЗ Управи КР. СУХТ. ДРЖАВ. ШТАМПАРИЈЕ А РУКОПИСИ УРКДНИШТРУ.

XVIII. СВЕСК21

У Београду 30. Септембра 1887

ГОДИНА VIII

Постављења, премештаји и разрешења од дужности наставника средњих школа Актож милистра просвете и црквеикх послова од 16. Септембра ов. год. г. Жилун СтоЈадиновиК, ђакон, за ве роучитеља.

I Постављени су: У ДГ5Т0Ј БЕОГРАДСКОЈ ГИМНАЗИЈИ : г. Петар Тииа, хонорарни предавач, за предавача.

У ПРВОЈ БЕОГРАДСКОЈ ГИМНАЗИЈИ: г. Василије II. ПетровиК, за хонОрарног предавача. У КРАГУЈЕВАЧКОЈ ГИМНАЗИЈИ: г. Милош МарковиК, хонорарни предавач, за предавача. У НИИЈКОЈ ГИМНАЗИЈИ : г. Еикола Врсаловић, хонорарни нредавач, за предавача. У БЕОГРАДСКОЈ РЕАЛДИ : г. ј Владислав ВуличевиК, хонорарни предавач, за предавача. У УЖИЧКОЈ РЕАДЦИ : г. Светозар МојковиЛ, хонорарни нредавач, за предавача. У АЛЕКСИНАЧКОЈ НИЖОЈ ГИМНАЗИЈИ : г. Љубомир МојковиК, хонорарни предавач, за предавача. У КРУШЕВАЧКОЈ НИЖОЈ ГИМНАЗИЈИ : г. Димитрије ТричковиК, хонор.арни нредавач, за предавача. ИРОСВКТНИ ГЛАСНИК

У ДЕСКОВАЧКОЈ НИЖОЈ ГИМНАЗИЈИ : г. Димитрије МихаиловиИ, свештеник, за вероучитеља. У НЕГОТИНСКОЈ НИЖОЈ ГИМНАЗИЈИ : г. Јован СтанојевиЛ, свештеник, за вероучитеља. г-ђа Александра Чоглокова, за учитељицу женског реда. У ПИРОТСКОЈ НИЖОЈ ГИМНАЗИЈИ : г. Милош Ђорђевиб, хонорарни предавач, за предавача. У СМЕДЕРЕВСКОЈ НИЖОЈ ГИМНАЗИЈИ : г. Панта МилановиЛ, хонорарни предавач, за предавача. У ШАБАЧКОЈ НИЖОЈ ГИМНАЗИЈИ : г. Радосав ДавидовиА. ђакон, за хонорарног вероучитеља. У ВИШОЈ ЖЕНСКОЈ шкоди: г-ђа Ластасија ГлушчевиКка, за учитељицу руског језика.