Prosvetni glasnik

238

4331, којим .је спроведена Савету на одену молба гђе Љубице Кукићке, учитељиде у пенсији, која је молила да јој се неке године привремене учитељске службе урачунају у сталне. Савет је одлучио: да се умоли г. Јеврем А. Илић редовнп члан Савета, да изволи ову молбу проучити иа по том о њој Савету реФеровати. IX Прочитано је писмо г. Министра просвете и дрквених послова од 1. овога месеца. ПБр. 4372, којим је спроведена Савету на оцену молба г-ђе Даринке МиЛићевићке, учитељице, која је молила да јој се неке године привремене учитељске службе урачунају у сталне. Савет је одучио: да се умоли г. Јеврем А. Илић, редовни члан Савета, да изволи ову молбу н документа проучити, па по том Савету реФеровати. X Саслушан је реФерат г. Јеврема А. Илића, редовног члана Савета, о молби г-ђе Јелене Караматићке, учитељице, која је молила да јој се неке године прнвремене учитељске службе урачунају у сталне. Црема реФерату г. Илића, Савет је мишљења: да се г-ђи Јелени Кара-Матићки, учитељици, може урачунати у време сталне учитељске службе све време нроведено у привременој учнтељској служби, пошто је имала прописие квалиФикације за сталну учитељиду у добу кад је била привремена. С овим је завршен овај састанак.

САСТАНАК 686-ти 9. аарила 1897. год. у Београду. Били су: иредседник Мих. Валтровић; редовни чланови: Ст. Довчевик, Дим. Довијанић, Љубомир Миљковић Момчидо Иванић, др. Мил. .Јоланоип!,-!!;!тут и Лука Лазаревић. Иословођа Савета члан: Ранко Петровић. I Прочитан је и примљен записник 685. састанка.

II ,Д1рочитано је писмо г. министра просвоте и црквених послова од 9. овога месеца ПБр. 4800, којим се познва Савет да кандидује довољан број лица из просветне струке за надзорнике основних школа за ову годину. Савет је одлучио: да се умоле г.г. Стеван Ловчевић, Лука Љзаревић и Ранко Петровић, редошш чланови Савета, да изволе иоднети Савету сиисак лица, која би се могла кандндовати за надзорнике основних школа. III Прочитано је писмо г. министра тгросвете и дрквених нослова од 7. овог месеца, ПБр. 4681, којим су сироведени Савету на оцену молба и документа г. дра Василија Ђерића, који је молио за место предавача у нашим средњнм школама. По прегледу докумената Савет је нашао : да је г. Ђерић на бечком университету положио испит за доктора словенске Филологпје и да, према томе, има прописне квалификације за иредавача у нашим средњим школама из групе наука фнлолошких. IV Прочитани су реФерати г.г. Милов. Р. Маринковића и Дим. Довијанића о крнв1ћџ1 г. ЈоспФа Анђелића, пређашњег учитеља. Према реФератима г.г. реФерената, према повим уверењнма о владању учитеља Анђелића и према томе што је отпуштени учитељ за своје кривице нз ранијих годпна довољно кажњен губитком службе, а минпстар му одлуком о отпуштању није одузео учитељска права — то Савет мисли: да би се г. Јосиф Анђелић, пређашњи учитељ, могао вратитн у учитељску службу дајући му прилике да се оправда својим радом и понашањем. С овим је свршен овај састанак.