Prosvetni glasnik

536

ПРОСВЕТНП ГЛАСНИК

виЛ, учитељ основне школе у Пожаревцу. Пок. Милоје рођен је 13. октобра 1872. године у Забојници, округа крагујевачкога. 1895. године свршио је учитељску школу и 1. октобра исте године био је поетављен за сталнога учитеља у М. Црнићу, где је остао до 31. августа 1898., када је, као већ

свршени курзиста Ручнога Рада, био премештен у Пожаревац. У Милићевпћу је иародна школа изгубила једнога вреднога радника, а Ручни Рад је остао без једнога великога поборника свога, којије неуморно радио на овој корисној новини за нашр народне школе.

ПРОСВЕТНИ ДОБРОТВОРИ

На предлог начелника округа тимочког, г. Живојина Проти^а , благајннк округа тимочког, г. Жил. ЂурђевиК, скупно је за „фонд сиротних ученика-ца гамзиградске основне школе" 20'50 динара и то од г. г.:' Др. Лазе Илића, окр. физпкуса у пенсији, 10 динара; Др. Димитрија Мицпћа, лекара среза бољевалког, 3 динара; Чед. Младеновића 2 "50 дин.; Стевана Шумкарца пенспонера 1 дин.; Косте Ст. Петровића 1 дин.; Лазара Здравковића пенспонера 1 дин.; Радована Мицића порезника 1 дин.; и Алексе Стефановпћа порезвика 1 динар. Одбор школе гамзиградске изјављује како г. г. приложеницпма тако и г. г. окружном начелнику и окружном благајннку своју срдачну захвалност.

Г. Панта Стојанови^, кројач из Београда, сваке па и ове године изволео је подарити сиротним ђацима основне школе у Врњцима десет пари опанака. У име сиротних ђака одбор ове школе захваљује дародавцу. II С П Р А В К А

У реферату г. Ст. Предића о Нем. Читанци г. Вл. Малине, штампаном у „Просв. Гласнику" за март о. г., поткрала се ова крупнија погрешка : на стр. 279. у 7. врсти оздо, треба иза речи : „обухваћена" још уметнути : „а изостављени су чланци од писаца, који су у новом програму нарочито означени".

„Просветни Гласник" излази у мвсечним свескама од 8 и више табака, на великој осмини. — СтАХЕ годишње : за СрБИЈУ 12 динара, ЗА друге ЗЕМЉЕ 15 динара (фрАНАКА). претплата се ШАЉЕ УпРАВИ ДрЖАВНЕ ШтАМПАРИЈЕ КрАЉЕвине Србије у Београду. — Рукоииси се шаљу уредништву (министарство проСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛбВА У БеОГРАДу). ОнИ СЕ , НА ЗАХТЕВ ПИСАЦА, ВРАЂАЈУ.

ОДГОВОРНИ УРЕДНИЕ ЈОВАН МИОДРАГОВИЋ

ШТАМПА ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА