Prosvetni glasnik

872

просветни гласнив

На Ивањ-дан ове године походио је село Војску, у срезу ресавском, окр. моравског, г. Таса БанковиК, заступник уиравника Београдске Задруге за помагање и штедњу, ради виђења и упознавања са заосталим живима од своје родбине, па је том ириликом за успомену на свога деда пок. ЕнезВучка Ђеличкови&а, школи војштанској поклонио лист „ Тежак " за прошлу годину комплетиран и у дивном повезу повезан са дивот-натписом за успомеиу на реченога деда. На овоме лепоме и корисноме дару изјављује се г. Банковићу и овим путем срдачна захвалност.

Г. Таса Стајип , трговац из Врања и иредседник Управе Врањске Акционарске Штедионице иослао је управитељу в.рањских основних школа сто (100) динара од своје стране и педесет (50) динара од стране Акционарске Штедионице, са жељом, да се за тај новац купи сиромашним а добрим ђацима врањских основних школа топло одело и преда им се пред божићни празник. Управа врањских основних школа у име оних сиротних ученика који ће овим племенитим поводом бити топло одевени изјављује и г. Стајићу и Акционарској Штедионици најтоплију захвалност.

Грађани општине злотске, у срезу бољевачком округа тимочког, приредили су 2. децембра ове године забаву у корист снромашннх ученика злотске школе. На тој забави било је прихода 41 динар. Школски одбор је одлучио : да се за ову суму набаве оаанци, који ће се пред Божић раздати најсиромашнијим ђацима исте школе. Школски одбор и управитељ злотске школе изјављују најтоплију захвалност свима приложницима, који су припомогли да се помоћу њихових прилога набави обућа за сиротне ученике злотске школе.

„ П росввтни Г ласник" излази у месечним свескама од 8 и више табака, на великој осмини. — СтАЈЕ годишње ! за С рБИЈУ 12 динара, за друге земље 15 ДПНАРА (фРАНАКА). ПРЕТПЛАТА СЕ ШАЉЕ УПРАВИ ДрЖАВНЕ ШтАМПАРИЈЕ КРАЉЕвипе С рбије у Б еограду. — Р укоииси се шаљу уредништву (министарстбо просвете ii цркбених иослова у Б еограду ). О ни се , на захтев писаца , враћају.

ОДГОВОГНИ УРЕДНИК ПЕТАР Ј- ПЕТРОВИЋ

ШТАЈША ДРЖАВНА ШТАМПАРИЈА