Prosvetni glasnik

74*

СЛУЖБЕНИ ДЕО

1105

ГРАЂАНСВЕ ШКОЛЕ ПЕНЗИ0Н0ВАН.Е Указом Његовога Величанства Краља од 18 августа 1901 годнне на предлог Министра просвете и црквених послова а по саслушаљу Министарског Савета решено је: да се Стево Чутурило, управитељ Грађанске Шкоде у Свилајинцу, у рангу школског надзорника петврте кдасе, на основу чдана 70. закона о чиновницима грађанскога реда, по својој модби, стави у стање покоја с пензијом, која му припада по годинама сдужбе.

РАСГШСИ И 0ДЛ7КЕ МИНИСТРА НРОСБЕТЕ И ЦРКВЕНИХ ПОСЛОВА

Свима шкодскил надзорницима Његово Ведичанство Краљ указом својим од 9. овог месеца ФЂБр. '4543. на преддог г. Министра Војног, бдаговолео је решити: да се у подофицирске шкоде — пешадиску, артиљериску и инжињерску — примају и свршени ученици II разреда грађанских шкода, ако само имају и остаде усдове који се траже за пријем у те школе. Изводите о овоме известити управитеље грађанских шкода у Вашем подручју ради саопштења ученицима. ПБр. 5606 14 јуна 1901 год. у Београду. Министар просвете и тжвених иослова, Љ. КовачевиЂ с. р.

Свима просветним и црквеним властима Министарство грађевина доставидо је министарству просвете и црквених посдова, да се често дешава да по који државни чиновник, у намери да избегне плаћања поштанских такса за своју приватну кореспонденцију а користећи се подожајем, шиље ту коресионденцију под видом сдужбених пошиљака. Да се не би оваким радом штетида државна каса у корист појединаца, препоручујем Вам најозбиљније да обратите пажњу на то, да се под видом сдужбених пошиљака не шаљу и ириватне, јер ће се у будуће сваки такав поступак казнити. ПБр. 6291 15 јуди 1901 год. Београд. Министар нросвете и црквених иослова, 4 Љ. КовачевиЋ с. р.