Prosvetni glasnik

СЛУЖБВНИ ДЕО

245

УМРЛИ НАСТАВНИЦИ

у окруту врањском; Сотир КостиК, учитељ у Прибој у (21. дедем-бра 1901. г.); у округу крајинскош: Катарина Арнаутови&ка, учитељица у Уровици (31. децембра 1901. г.); у округу крушевачком; Драгутин ЂорђевиЛ, учитељ у Медвеђп (9. Фебруара о. г.); у округу тимочком: Живота Милутиновић, учитељ у Великом Извору (11. јан] г ара о. г.).

РАСПаСИ И ОДЛУКЕ МИН2СТРА ИРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ И0СЛ0ВА

Свима државним^ средњим и стручним школама Како је б и.л о више случајева да је из писама, упућених министар-ству обичном поштанском пошиљком, нестајал.0 таксених марака, преиоручујем Вам да од сад наставничке молбе с таксом за периодске повишице спроводите увек аманетном поштом. ПБр. 2296 27. Фебруара 1902. год. у Београду. Уаотуиник Министра нросвете и црквених послова, Министар правде, Драг. Стаменкови-ћ с. г.

Директорима средњих шкода (дрзвавниш и приватним) Решењем својим од данашњега 11Бр. 2376 господин Министар просвете и црквених послова одобрио је, да се књига ; Датинска Читанка II део", од г. Мите Живковића, директора, може употребити као прилремени уџбеник у нашим средњим школама. Извештавате се о овоме ради знања и даљег Вашег унрављања. ПБр. 2376 28. Фебруара 1902. год. у Београду. Начедник Министарства просвете и дрк. послова Ст. У1овчеви~ћ.