Prosvetni glasnik

СЛУЖБЕНИ ДЕО

533

Извештавајући Вас о овоме наређујем Вам да ово саопштите свима школским оиштинама у иовереном Вам шкодском округу и да ни Ви не наплаћујете никакву дијурну кад као члан комисије бирате место за школу или ирегледате нову школску зграду, јер према чд. 86. тач. 6. закона о народним шкодама, дужност Вам је старати се о отварању нових школа, а за све своје дужности Ви имате по закону сталан годишњи додатак. У исто време препоручујем Вам да ме увек извештавате, ако се комисија за избор земљишта за школу не одазове наредби у најкраКем времену или ако се план и предрачун за неку школу не изради бесплатно и брзо у грађевинском одељку окружног начелства. ИБр. 5067. 6. маја, 1903. год. Београд. Министар иросвете и црквених посдова Жив. Живановић, с. р.

Свила III К0.1СКНМ Надзорницима Ионеки школски надзорниди пишу каткад министарству просвете у једном акту о два три па и више питања. Ово је погрешно, јер се отежава администрација и правилно уређивање министарске архиве. Зато Вам наређујем, да у будуће у једном акту пишете само о једном предмсту. У исто време препоручујем Вам да ми на целом табаку шаљете само она акта, која износе више од једне стране полутабака, јер се до сад дешавало да цео акт износи неколико врста, па га понеки надзорник ипак шаље на целом табаку. Ово није потребно, те се без нужде троши више хартије него што се мора. ИБр. 5512. 16. маја 1903. год. Београд. Мипистар нросвете и дрквених нослова Жив. Живанови-ћ, с. р.

ОДЛУКЕ МИНИСТРА ПРОСВЕТЕ И ЦРКВЕНИХ П0СЈ10ВА 0 КБИГАМА

Претписом г. Министра просвете и црквених послова од 24. априда о. г., ПБр. 4530, одобрено је да се кљига: Други мирис Босиљков, од Јована Миодраговића, може набављати за књижнице народних школа. Претиисом г. Министра иросвете и црквених послова од 24. априла о. г., ПБр. 4527, одобрено је да се књига: Цример, карактер и новац, по С. Смајлсу од Мих. Дојчиновића, може набављати за књижнице народних школа.